3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tynk do tortu z mlekiem skondensowanym


Wydrukuj:
4

Składniki

Tynk do tortu z mlekiem skondensowanym

  • 400 g mleka skondensowanego, słodzonego, Temperatura pokojowa
  • 400 g masło, Temperatura pokojowa
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Na pokrywie naczynia miksujacego odwaz w misce 400 g mleka skondensowanego, odłożyć na bok.
  2. Do naczynia miksujacego włożyć masło, ustawić 30sek/obr 6 (bez motylka)
  3. Za pomocą kopystki ściągamy masło ze ścianek na dno naczynia.
  4. Zakładamy motylek. Ustawiamy 13min/obr. 3
  5. Pod koniec ubijania ściągamy miarkę. Gdy masło będzie bialutkie i puszyste uruchamiamy obroty 3 bez ustawiania czasu.
  6. Wlewamy cieniutkim strumieniem mleko skondensowane przez otwór.
  7. Mieszamy do połączenia skladnikow.
  8. Następnie ustawiamy 1 min/ obr.1
  9. Zdejmujemy motylek i gotowe
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Krem wyszedl dobry, tylko ze ja robilam z...

    Zgłoszony przez Barbara a na czerwca 8, 2023 at 10:29.

    Krem wyszedl dobry, tylko ze ja robilam z mniejszej porcji
    120 g miekkiego masla
    120 g mleka skondensowanego

    Maslo ubijalam 11:30 minut a dalej tak jak w przepisie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze