3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tort "Motyl"


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

15 porcja/porcje/porcji

  • Biszkopt:
  • składniki i wykonanie z przepisu "Tort gruszkowy" - str. 50
  • Dekoracja:
  • 700 g śmietany 30%, chłodnej
  • 2 plastry pomarańczy
  • 2 plastry kiwi
  • 1 banan
  • sok z cytryny, z połowy
  • jabłko, duże, gruszka lub mango
  • wiśnie, świeże, bez pestek
  • 6
    14min
    Czas całkowity 14min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Na noże w naczyniu miksującym założyć motylek.
    2. Wlać 350 g śmietany, ubić 40 s/obr. 3, przełożyć do innego naczynia, powtórzyć czynność z pozostałą śmietaną.
    3. Biszkopt przeciąć w poziomie na dwa płaty. Na dolny wyłożyć połowę bitej śmietany, przykryć górnym płatem. Przekroić wzdłuż na połowę, obrócić do siebie zaokrąglonymi bokami, posmarować boki i górę bitą śmietaną.

      Dekoracja:

    4. Plastry pomarańczy i kiwi ułożyć symetrycznie na „skrzydłach” motyla. Banana lub wycięty podłużny kawałek jabłka, gruszki bądź mango posmarować sokiem z cytryny, ułożyć pomiędzy kawałkami biszkopta, tworząc tym samym tułów motyla. Wiśnie poukładać na „skrzydłach”.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy