Składniki
0 kawałek/kawałki/kawałków
- Ciasto:
- 6 jaj
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżka róży ucieranej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 20 dag sparzonego maku
- 1/2 szklanki orzechów mielonych
- 5 kropli olejku migdałowego
- Masa:
- 1 szklanki cukru
- 1/2 szklanki wody
- 5 dag kakao
- 3 żółtka
- 1/2 kg masła
-
6
40min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Ciasto:
Mak
zmielić w TM (1 min, poz. przekładamy go do innego naczynia. Orzechy zmielić
10 sek. poz. 5 - dodajemy do maku. Białka ubijamy na sztywna pianę przy użyciu
motylka (3 min, poz. 4) po ubiciu piany wsypujemy powoli przez otwór w pokrywie
połowę cukru - przekładamy do innego naczynia. Żółtka ubijamy z drugą połową
cukru, również używając motylka (poz. 4 cza 3 min). Do ubitych żółtek dodajemy
wszystkie składniki i lekko mieszamy. Aby tort był wysoki robimy takie 3
placki.Pieczemy
w temperaturze 180 stopni. 25 minut.Masa:
Cukier
gotujemy razem z woda i kakaem (10 min. Tem. 100 stopni), następnie odstawiamy
do wystudzenia. Do letniej masy powstałej z kakaa wody i cukru dodajemy żółtka
i ucieramy pozycja 4 cza 10 sekund. Po całkowitym wystudzeniu dodajemy masło i
ucieramy przez 1 minutę na pozycji interwał, a następnie przez 30 sekund na
pozycji nr 3.Gotową
masą przekładamy placki.Polewa
dowolna.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz