thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5
Czas przygotowania
55min
Czas całkowity
55min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni

Składniki

ciasto

  • tłuszcz do wysmarowania formy
  • 230g mąki pszennej typ 650,80g cukru trzcinowego,szczypta soli,5 g cukru waniliowego,15g cukru kryształ,żółtko,masło miękkie65g,250g śliwek duzych lub zwykłych

beza

  • 5 białek,2 szypty soli,150g cukru pudru

  • 230g mąki pszennej typ 650,80g cukru trzcinowego,szczypta soli,5 g cukru waniliowego,15g cukru kryształ,żółtko,masło miękkie65g,250g śliwek duzych lub zwykłych

  • 5 białek,2 szypty soli,150g cukru pudru

  • 230g mąki pszennej typ 650,80g cukru trzcinowego,szczypta soli,5 g cukru waniliowego,15g cukru kryształ,żółtko,masło miękkie65g,250g śliwek duzych lub zwykłych

  • 5 białek,2 szypty soli,150g cukru pudru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    ciasto
  1. wymieszać w misce suche skladniki:mąka,cukier,cukier waniliowy,sól

    przesypac do naczynia wymieszane,dodać masło pokrojone na kawałki,i zółtko,wymieszać 20s/obr5,wyłozyć ciasto do miski i włożyć na chwilkę do lodówki do schłodzenia,w tym czasie tortownicę srednica25 wysmarować tłuszczem i posypać bułka tartą,wyłozyć 2/3 ciasta i ugniatać palcami delikatnie,na ciasto wyłozyć śliwki pokrojone na ćwiartki jeśli uzyjesz zwykłych sliwek to na połówki.

    Zrobić bezę:założ motylek wlać bialka + sól ubijać 4,30min/50st/obr3 jak będzie juz 3min do konca wsypać stopniowo cukier puder

    gotową beze wylać na śliwki,i posypać reszta ciasta coś jak kruszonka,piec 180 st termoobieg ok 45min,po upływie 20min zmniejszyc temperaturę na 120st po upieczeniu wystudzić w piekarniku wyłączonym

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

śliwkowiec z pianka na kruchym cieście

Wydrukuj:

Komentarze

  • listopada 26, 2013 at 21:08

    dziekuję ciesze się tmrc_emoticons.D

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com


     

  • listopada 26, 2013 at 16:27
    5.0

    Ciacho przepyszne tmrc_emoticons.D robiłam ze śliwkami i jabłkami tmrc_emoticons.) polecam tmrc_emoticons.)

  • listopada 10, 2013 at 11:46

    własnie zjadłam ostatni kawałek pysznościowe tmrc_emoticons.D Cooking 7

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com


     

  • listopada 10, 2013 at 11:39

    Mam mrożone śliweczki jeszcze tmrc_emoticons.D to je zrobię Big Smile wygląda pysznie tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • listopada 9, 2013 at 15:28

    Lidziu dziękuję za komentarz zgadzam sie z tobą z roznymi owocami mozna, ciasto pycha polecam 

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com


     

  • listopada 9, 2013 at 14:02
    5.0

    tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19"> SUPER przepis. Można robić z róznymi owocami sezonowymi i nie tylko Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" width="19" height="19"> Idę piec. Dziękuję i POZDRAWIAMParty" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/party.png" alt="Party" width="19" height="23">

    Lidka Abramowicz

Are you sure to delete this comment ?