thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5
Czas przygotowania
55min
Czas całkowity
55min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni

Składniki

ciasto

  • tłuszcz do wysmarowania formy
  • 230g mąki pszennej typ 650,80g cukru trzcinowego,szczypta soli,5 g cukru waniliowego,15g cukru kryształ,żółtko,masło miękkie65g,250g śliwek duzych lub zwykłych

beza

  • 5 białek,2 szypty soli,150g cukru pudru

  • 230g mąki pszennej typ 650,80g cukru trzcinowego,szczypta soli,5 g cukru waniliowego,15g cukru kryształ,żółtko,masło miękkie65g,250g śliwek duzych lub zwykłych

  • 5 białek,2 szypty soli,150g cukru pudru

  • 230g mąki pszennej typ 650,80g cukru trzcinowego,szczypta soli,5 g cukru waniliowego,15g cukru kryształ,żółtko,masło miękkie65g,250g śliwek duzych lub zwykłych

  • 5 białek,2 szypty soli,150g cukru pudru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    ciasto
  1. wymieszać w misce suche skladniki:mąka,cukier,cukier waniliowy,sól

    przesypac do naczynia wymieszane,dodać masło pokrojone na kawałki,i zółtko,wymieszać 20s/obr5,wyłozyć ciasto do miski i włożyć na chwilkę do lodówki do schłodzenia,w tym czasie tortownicę srednica25 wysmarować tłuszczem i posypać bułka tartą,wyłozyć 2/3 ciasta i ugniatać palcami delikatnie,na ciasto wyłozyć śliwki pokrojone na ćwiartki jeśli uzyjesz zwykłych sliwek to na połówki.

    Zrobić bezę:założ motylek wlać bialka + sól ubijać 4,30min/50st/obr3 jak będzie juz 3min do konca wsypać stopniowo cukier puder

    gotową beze wylać na śliwki,i posypać reszta ciasta coś jak kruszonka,piec 180 st termoobieg ok 45min,po upływie 20min zmniejszyc temperaturę na 120st po upieczeniu wystudzić w piekarniku wyłączonym

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

śliwkowiec z pianka na kruchym cieście

Wydrukuj:

Komentarze