3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

śliwkowiec na kruchym z kruszonką


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

tortownica o średnicy 20 cm

  • 250g maki,110g miękkiej margaryny,100g cukru trzcinowego,1 żółtko,1 szczypta soli, 5g cukru waniliowego, 200-300g śliwek bez pestek, 20g cukru,cynamon opcjonalnie
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    ciasto
  1. sypkie składniki wymieszać oprócz cukru perlistego wClosed lid 10s/4 dodać żółtko i margaryne pokrojoną na kawałki,wymieszać 20s/5 można pomóc sobie kopystką,okrągłą blaszkę wysmarować oliwą i posypać bułką tartą wyłozyc 2/3 ciasta i ugniatać palcami,wyłozyć śliwki posypać je cukrem i cynamonem,posypać pozostałą częscią ciatsa formując kruszonkę

    ciasto piec w piekarniku góra dó 180st ok 45min

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

zamiast margaryny można dodać masło

opcja z termoobiegiem 160st/35min

można włozyć inne owoce,bądźmy kreatywni


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepis rewelacja! Ciasto

    Zgłoszony przez MonRaf na września 20, 2016 at 21:51.

    Przepis rewelacja! Ciasto gotowe w 5 min. Ja robiłam w małych foremkach do tarty, zamiast śliwek dałam tarte jabłka, użyłam mąkĘ tortową, połączoną z krupczatkĄ. A na ciepłe jeszcze ciasto były lodytmrc_emoticons.-) Pycha!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • właśnie upiekłam! Jestem pod

    Zgłoszony przez xulax na września 28, 2014 at 14:14.

    właśnie upiekłam! Jestem pod wrażeniem łatwości przygotowania ciasta. Jedyna wprowadzona przeze mnie zmiana dotyczy mąki: dałam pszenną pełnoziarnistą pomieszaną pół na pół z tradycyjną pszenną tortową. Pachnie zabójczo i do tego samo się robi! Smaczne!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto bardzo dobre!

    Zgłoszony przez iwonka_sz na września 7, 2014 at 16:57.

    Ciasto bardzo dobre! Polecamtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dziękuję za opinię cieszę

    Zgłoszony przez agulinka na maja 6, 2014 at 12:36.

    dziękuję za opinię cieszę bardzo tmrc_emoticons.) ja tez robię w rożnych wersjach mówie o owocach ale podstawy trzymam się z przepisu tmrc_emoticons.)

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam. Ciasto super. Cieszę

    Zgłoszony przez Kasiolina na maja 6, 2014 at 12:02.

    Polecam. Ciasto super. Cieszę się, że bez proszku do pieczenia itp. Mój synek był zachwycony. Zrobiłam z rabarbarem, masłem i bez brązowego cukru (taki był skład szafek tmrc_emoticons.-)) Na dziś piekę z rabarbarem ale z cukrem już właściwym. Naprawdę bardzo dobre ciasto.

    Grzeczne dziewczynki idą do nieba, a niegrzeczne tam gdzie chcą! tmrc_emoticons.-D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze