Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Sernik
- 1000 g sera
- 8 jajek
- 1/2 szkl mąki
- 1/2 szkl mleka w proszku
- 1 szkl cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 500 ml śmietanki 30%
- 3 op herbatnikow do wyłożenia blaszki
-
6
1h 15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki oprocz smietanki i bialek włożyć do naczynia i zmiksować (30 sek/motylek/obr4). Przelać masę do dużej miski.
Ubić białka (5 min/motylek/obr4 - moje miały temp pokojową) i śmietanę (3min/motylek/obr4 - schłodzona), dodać do reszty wymieszanych składników (najlepiej w dużej misce) i delikatnie wymieszać.
Piec 60min w 180st.
Sernik
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzJaka mąka-pszenna czy ziemniaczana?
Jaka mąka-pszenna czy ziemniaczana?