3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik z brzoskwiniami pod puszystą "pierzynką


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

Ciasto

  • 3 żółtka
  • 1 całe jajko
  • 1/2 szklanki cukru, (polecam brązowy)
  • 3/4 kostki masła
  • 1,5 szklanki mąki pszennej, (może być szklanka pszennej, 0,5 szklanki żytniej lub orkiszowej)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 puszka brzoskwiń w zalewie

Masa Twarogowa

  • 4 białka
  • 4 żółtka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 cytryna (wyciśnięty sok)
  • 1 mały cukier waniliowy
  • 1 budyń śmietankowy lub waniliowy
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka, (bez dodatków smakowych)
  • 3/4 szklanki mleka 3,2 %

Puszysta "pierzynka"

  • 3 białka
  • 1/2 szkalnki cukru
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Wszystkie składniki, prócz brzoskwiń, włożyć do naczynia miksującego, wymiesza - 1 min 10s/Closed lid/Dough mode. Ciasto przełóożyć na posmarowaną masłem i obsypaną mąką blachę tortową i równomiernie rozprowadzić za pomocą kopustki (lub noża).

    Brzoskwinie odsączyć, pociąć na małe plasterki i rozłożyć na cieście.

    Włączyć piekarnik ustawiając go na 180 stopni

  2. Masa twarogowa
  3. Do naczynia miksującego założyć motylek. Wlać 4 białka i ubić - 5 min/ obr.3. Przełożyć do innego naczynia. Z naczynia miksującego wyjąć motylek.

    Do naczynia miksującefo włożyć  zółtka, cukier, wyciśnięty sok z cytryny (bez pestek), cukier waniliowy, budyń, olej 1 kg twarogu, mleko i ubite białka. Wymieszać - 1m 30s/obr.6. Masę delikatnie wylać na ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika na 40 minut.

     

  4. Puszysta "pierzynka"
  5. Do naczynia miksującego ponownie założyć motylek, wlać 3 białka i cukier. Ubić - 5 min/obr3. Przygotowaną "pierzynkę" położyć na masie twarogowej po 40 minutach pieczenia i wstawić do piekarnika jeszcze na 15 minut. Wyłączyć piekarnik, ale sernik pozostawić w nim jeszcze na 10 minut.) Wyjąć sernik i pozostawić do wystygnięcią przykrywając go czystym ręcznikiem kuchennym.

    SMACZNEGO

    (u mnie cała rodzinka poprostu się zajada tym sernikiem tmrc_emoticons.;-) )

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Chapeau bas !!! Najlepszy sernik na świecie ....

    Zgłoszony przez monix na kwietnia 15, 2017 at 18:10.

    Chapeau bas !!! Najlepszy sernik na świecie . Środek jest delikatny , aż się rozpływa . Na chmurce z białekLove wyszła mi rosa . Wygląda oblednie , a jeszcze lepiej smakuje . Bardzo dziękuję autorce za zamieszczenie przepisu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mam pytanie ile czasu piec

    Zgłoszony przez martha7 na marca 13, 2016 at 12:13.

    Mam pytanie ile czasu piec ciasto w 180C

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziś wypróbowałam naprawdę

    Zgłoszony przez Agnieszka Szpryngiel na marca 8, 2015 at 18:45.

    Dziś wypróbowałam naprawdę pyszny,serdecznie polecam Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Budyń w proszku, wsypujesz

    Zgłoszony przez Magiczek1 na lipca 15, 2013 at 23:36.

    Budyń w proszku, wsypujesz prosto z torebki  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam sernik z tego

    Zgłoszony przez tymonka na listopada 29, 2012 at 16:44.

    Zrobiłam sernik z tego przepisu, nie jestem wprawiona w pieczeniu ale w tym przypadku duma mnie rozpiera, sernik wygląda cudnie - lepiej niż ten z cukierni, smakuje rewelacyjnie, polecam.

    Doadm tylko że ja dałam do niego swojski ser, którego nawet wcześniej nie zmieliłam a w cieście mam strukturę "puszku". 

    Pozdrawiam autorkę tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam. Może to głupie pytanie

    Zgłoszony przez arieska na października 5, 2012 at 17:34.

    Witam.

    Może to głupie pytanie ale jaki ma być ten budyń? to ma być proszek? czy mam uotować najpierw budyń?

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jadłem...... Przepyszne,

    Zgłoszony przez Kapi1976 na lipca 30, 2012 at 11:37.

    Jadłem...... Przepyszne, najlepszy sernik na świecie!!!! Serdecznie polecam Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto musi byc smaczne:) 

    Zgłoszony przez veronicab71 na lipca 26, 2012 at 11:43.

    Ciasto musi byc smacznetmrc_emoticons.)  Mam podobny przepis, dala mi go kiedys moja szwagierka, bedzie juz z 15 lat... Teraz, chocby z ciekawosci, wypròbuje i ten, by poròwnac, ktòry lepszy tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Dam znacBig Smile Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze