- TM 31
 
Składniki
- 1 kg sera;
 - 20 dag miękkiego masła;
 - 6 jaj;
 - 30 dag cukru;
 - 1 cukier waniliowy;
 - 2 budynie waniliowe;
 - 3-4 łyżeczki bułki tartej, ;
 - rodzynki (wg uznania - ja maczam je wcześniej w rumie)
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Założyć motylek i ubić białka na sztywno czas 4min/poz.4. Przełożyc białka do innego naczynia.
Wyjąć motylek, włożyć do naczynia miksującego ser i zmielić czas 2 min/poz.8.
Do sera dodać pozostałe składniki oprócz białek i rodzynek wyrobić ciasto czas 1 min./poz.5.
Zmniejszyć pozycję do 4 i stopniowo dodawać białka. Następnie zmienić na obroty wsteczne i wsypać rodzynki. mieszać 10s/poz.3
Piec 60 min w temp. 200*C. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, uchylić go delikatnie i pozostawić w nim tak ciasto na jeszcze 20 min.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Przepis wygląda bardzo interesująco. Z pewnością wypróbuję
            
Rewelacyjnie pyszny Sernik !!!
            
Mi nie wyszedl
takiego kiepskiego sernika jeszcze w życiu nie upieklam.
sernik jest naprawde warty polecenia, pychota
W książce TM na Wielkanoc wspomina się o tortownicy o śr. 24 cm.
Mam pytanko, a jakich rozmiarów ma być blaszka czy też tortownica