3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik wiedeński z masą krówkową


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Sernik wiedeński z masą krówkową

ciasto

  • 800 g sera białego półtłustego
  • 250 g masła roztopionego
  • 1,5 szklanki cukru
  • 4 łyżki śmietany 18%
  • 2 budynie waniliowe
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 8 jajek
  • pół puszki masy krówkowej
  • 70 g migdałów w płatkach
  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Sernik wiedeński
  1. Nagrzewamy piekarnik do 130 ° C nastawiając grzanie góra-dół.

    1.W TM zakładamy motylek następnie dodajemy masło i cukier.Nastawiamy na 6 min 37° obrót 4.

    2. Po tym czasie dodajemy po jednym żółtku i dalej ubijamy ok 4 min obrót 4.

    3. Do misy przez otwór dodajemy po kawałku sera nastawiamy 6 min obrót 4.

    4. Jak już ser będzie wymieszany przez otwór dodajemy budyń, mąkę i śmietanę .

    5. Następnie ubijamy białka na sztywną pianę i łączymy delikatnie z serem.

    6. Na dno formy do pieczenia wykładamy papier do pieczenia. Przelewamy powstała masę i pieczemy 2 godziny.

    7. Na ostatnie 10 min podnosimy temperaturę do 150 °C. Kiedy sernik ostygnie smarujemy go masą krówkową i posypujemy migdałami
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Sernik zostawiam do ostygnięcia w piekarniku.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Napisałam że piekarnik rozgrzewamy do 130 stopni...

    Zgłoszony przez Joanna S na stycznia 18, 2017 at 13:32.

    Napisałam że piekarnik rozgrzewamy do 130 stopni tmrc_emoticons.-) a na ostatnie 10 min do 150. Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jaka temperatura pieczenia??

    Zgłoszony przez Kuraniedomowa na stycznia 13, 2017 at 15:04.

    Jaka temperatura pieczenia??

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze