 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                2h 0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     0 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
opublikowany: 12/01/17
                            
                zmieniono dnia: 12/01/17
                    Składniki
Sernik wiedeński z masą krówkową
ciasto
- 800 g sera białego półtłustego
- 250 g masła roztopionego
- 1,5 szklanki cukru
- 4 łyżki śmietany 18%
- 2 budynie waniliowe
- 2 łyżki mąki pszennej
- 8 jajek
- pół puszki masy krówkowej
- 70 g migdałów w płatkach
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Nagrzewamy piekarnik do 130 ° C nastawiając grzanie góra-dół.
 1.W TM zakładamy motylek następnie dodajemy masło i cukier.Nastawiamy na 6 min 37° obrót 4.
 2. Po tym czasie dodajemy po jednym żółtku i dalej ubijamy ok 4 min obrót 4.
 3. Do misy przez otwór dodajemy po kawałku sera nastawiamy 6 min obrót 4.
 4. Jak już ser będzie wymieszany przez otwór dodajemy budyń, mąkę i śmietanę .
 5. Następnie ubijamy białka na sztywną pianę i łączymy delikatnie z serem.
 6. Na dno formy do pieczenia wykładamy papier do pieczenia. Przelewamy powstała masę i pieczemy 2 godziny.
 7. Na ostatnie 10 min podnosimy temperaturę do 150 °C. Kiedy sernik ostygnie smarujemy go masą krówkową i posypujemy migdałami
Sernik wiedeński
Porady
Sernik zostawiam do ostygnięcia w piekarniku.
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Napisałam że piekarnik rozgrzewamy do 130 stopni a na ostatnie 10 min do 150. Pozdrawiam
 a na ostatnie 10 min do 150. Pozdrawiam
            
Jaka temperatura pieczenia??