Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Sernik wiedeński z masą krówkową
ciasto
- 800 g sera białego półtłustego
- 250 g masła roztopionego
- 1,5 szklanki cukru
- 4 łyżki śmietany 18%
- 2 budynie waniliowe
- 2 łyżki mąki pszennej
- 8 jajek
- pół puszki masy krówkowej
- 70 g migdałów w płatkach
-
6
2h 0min
Czas całkowityPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Nagrzewamy piekarnik do 130 ° C nastawiając grzanie góra-dół.
1.W TM zakładamy motylek następnie dodajemy masło i cukier.Nastawiamy na 6 min 37° obrót 4.
2. Po tym czasie dodajemy po jednym żółtku i dalej ubijamy ok 4 min obrót 4.
3. Do misy przez otwór dodajemy po kawałku sera nastawiamy 6 min obrót 4.
4. Jak już ser będzie wymieszany przez otwór dodajemy budyń, mąkę i śmietanę .
5. Następnie ubijamy białka na sztywną pianę i łączymy delikatnie z serem.
6. Na dno formy do pieczenia wykładamy papier do pieczenia. Przelewamy powstała masę i pieczemy 2 godziny.
7. Na ostatnie 10 min podnosimy temperaturę do 150 °C. Kiedy sernik ostygnie smarujemy go masą krówkową i posypujemy migdałami
Sernik wiedeński
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Sernik zostawiam do ostygnięcia w piekarniku.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzNapisałam że piekarnik rozgrzewamy do 130 stopni...
Napisałam że piekarnik rozgrzewamy do 130 stopni a na ostatnie 10 min do 150. Pozdrawiam
Jaka temperatura pieczenia??
Jaka temperatura pieczenia??