Tu jesteś:
4
Składniki
- 4 jaja
- 2-3 łyżki słodziku, w proszku do ciast
- 500 g twarodu chudego
- 1 MT mleka max 1,5%
- 3 łyżki zmielonych otrąb owsianych
- wanilia/aromat waniliowy
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Ubić białka 3min/obr.3/motylek, pod koniec dodać 1łyżkę słodziku. Pianę przełożyć do miski.
Twaróg, pozostały słodzik, żółtka, mleko, otręby i pestki wanilii/aromat włożyć do naczynia i zmielić: 3min/obr. 5
Dodać pianę i wymieszać przy użyciu kopystki ok. 40 sek./obr. 4
Piec 60 min. w 170 stopniach.
Dodatkowa opcja z ostatnich dni: sernik czekoladowy (z dodatkiem 1 łyżki kakao odtłuszczonego)
i takież zdjęcie wstawiam.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzzrobiłam sernik tydzień temu
zrobiłam sernik tydzień temu wyszedł bardzo dobry super przepis
ratuje mnie gdy mam ochotę na słodkie 
życia się nie wybiera ....Życie się przeżywa !
Oczywiście, żółtka do sera,
Oczywiście, żółtka do sera, przepraszam, już poprawiam przepis
mam pytanko zamierzam zrobić
mam pytanko zamierzam zrobić ten sernik ale aby nie ponieść klęski na starcie dla pewności wole dopytać
zwłaszcza że talentu do gotowania brak
a co z żółtkami ?? dodajemy do masy serowej czy nie ??
z góry dziękuję
życia się nie wybiera ....Życie się przeżywa !
Serniczek wyszedł rewelacja,
Serniczek wyszedł rewelacja, chociaż jak zawsze miałam problemy z ubiciem piany z białek. Dziś spróbuję dodać kakao. Polecam
ok, dziękuję
ok, dziękuję
dokładnie tak
dokładnie tak
Jak mam rozumiec wpis
Jak mam rozumiec wpis wymieszac przy uzyciu kopsystki 40 sek./obr. 4 - ustawiam obroty na 4 i dodatkowo mieszam kopystką z góry?
Dziękuję Niusiu, bardzo dobry
Dziękuję Niusiu, bardzo dobry przepis zresztą nie tylko ten zamieszczony przez Ciebie. Pozdrawiam serdecznie
Agnesa
dokładnie dodatkowo im
dokładnie
dodatkowo im zimniej tym szybciej (np. jajka z lodówki i dodatkowo schłodzone naczynie) i szczypta soli, nawet do słodkich potraw 
emdikot napisał: czy jest
Witam,
po pierwsze, naczynie miksujące musi być suche i nie może byc tłuste - to samo dotyczy motylka, noży itd. Oddzielając żółtka od białek należy uważać, aby do białek nie dostała się nawet odrobina żółtka (żółtka zawierają tłuszcz, który uniemożliwi ubicie białek na pianę).
Po drugie - do surowych białek dodać przed ubiciem szczyptę soli
Po trzecie i ostatnie
- optymalne obroty dla ubijania białek w TM31 to 3,5.
Życzę powodzenia i pozdrawiam
czy jest tajemnica ubijania
czy jest tajemnica ubijania bialek na pianę?? ja ponoszę za każdym razem klęskę.....
proszę o wskazówki