3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik truskawkowy na zimno


Wydrukuj:
4

Składniki

Sernik truskawkowy na zimno

  • 200 g herbatników
  • 350 g masła orzechowego
  • 10 g żelatyny w proszku
  • 250 g jogurtu greckiego
  • 750 g chudego twarogu
  • 200 g truskawek, mrożonych, mogą być też świeże
  • 1 opakowania galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włóż herbatniki, 5s/obr.6. Następnie dodaj masło orzechowe. Wymieszać 15s/obr.3. Masę przełożyć na dno przygotowanej tortownicy.
    Na pokrywie naczynia miksującego postawić kubek, odważyć do niego żelatynę i wodę, dokładnie wymieszać, odstawić do napęcznienia na 10 min. Następnie kubek włożyć do większej miseczki wypełnionej gorącą wodą i mieszać żelatynę, aż całkiem się rozpuści i kryształki nie będą widoczne. Odstawić do ostudzenia na ok. 10 min.
    Do naczynia dodać twaróg, wymieszać 10 s/obr. 5. Dodać jogurt grecki, wymieszać 10 s/obr. 5. Założyć motylek. przez otwór w pokrywie naczynia miksującego wlać cienkim strumieniem ostudzoną żelatynę wymieszać 30 s /obr. 4. Zdjąć motylek. Masę przelać na przygotowany spód. Odstawić do lodówki.
    Do naczynia dodać rozmrożone lekko truskawki zmiksować 5 s/obr. 6, dodać galaretkę w proszku wymieszać 5s/obr. 3
    Powstały mus przelać na mase twarogową. Wstawić całość do lodówki na min. 6 godz.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz