Składniki
13 porcja/porcje/porcji
ciasto
- 260g mąki typ 550,130g mleka
- 20g oleju,1 żółtko,20g cukru,25g świeżych drożdżych,10ml olejku migdałowego
nadzienie
- konfitura ulubiona,białko do posmarowania cukier brązowy do posypania
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
do naczynia wlej mleko i wsyp cukier wymieszaj do roztopienia cukru 3min/50st/2 pozostaw do wystudzenia w naczyniu,w tym czasie wyłóż foremkę papierem rozgrzej piekarnik do temp 180st
Do wystudzonego mleka dodaj po kolei kolejne składniki,wyrobić ciasto 2min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto" wyrobione ciasto wyłozyć na stolnice posypaną lekka mąką i rozwałkowac na dość duże koło(nie za grubo ok 0,5 cm )nozem przekroić na pół i z tej połowy na trojkaty,srodek wysmarować konfiturą,zwijać od najdłuższego brzegu.
ciasto
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
można zrobić także z serem,z róznym nadzieniem według upodobań,zyczę smacznego
wyszły przepyszne
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPrzepyszne i szybko znikają
Przepyszne i szybko znikają
Zrobiłam jedną porcję i ledwo
Zrobiłam jedną porcję i ledwo zdążyła wystygnąć. Szybciutko robiłam drugą porcję, aby nadążyć za żarłoczkami nie zawijałam już rogalików, tylko ruloniki z prostokąta. Myślę, że to najlepsza rekomendacja. A, robiłam z serem na słodko. Polecam
zrobilam dzisiaj
zrobilam dzisiaj rogaliki-szybko (!) i prosto-a wyszly przepyszne!
Bardzo fajny przepis, na pewno bede czesto korzystac.