3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Owoce pod pierzynką


Wydrukuj:
4

Składniki

2 osoba/osoby

Sos jogurtowo - miodowy:

  • 1 MT jogurtu sojowego naturalnego
  • 1 łyżeczka miodu

Pierzynka:

  • 30g masła klarowanego
  • 30g cukru trzcinowego
  • 40g mąki orkiszowej razowej

Owoce:

  • 1 jabłko
  • 1 banan
  • 6 łyżek jagód
5

Przygotowanie

  1. Jabłko, banana obrać, pokroić na cząstki, ułożyć w dwóch kokilkach do zapiekania.

    Dodać po trzy łyżki jagód.

  2. Do włożyć produkty na pierzynkę, miksować 10s/obr.6.

    Wyłożyć na owoce.

    Zapiekać w piekarniku 30 min./temp. 180'.

  3. Składniki na sos dokładnie wymieszać.

  4. Owoce pod pierzynką podawać lekko przestudzone, polane sosem.

    Smacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Porady

Jagody mogą być świeże lub mrożone.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy