3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Owoce pod pierzynką


Wydrukuj:
4

Składniki

2 osoba/osoby

Sos jogurtowo - miodowy:

  • 1 MT jogurtu sojowego naturalnego
  • 1 łyżeczka miodu

Pierzynka:

  • 30g masła klarowanego
  • 30g cukru trzcinowego
  • 40g mąki orkiszowej razowej

Owoce:

  • 1 jabłko
  • 1 banan
  • 6 łyżek jagód
5

Przygotowanie

  1. Jabłko, banana obrać, pokroić na cząstki, ułożyć w dwóch kokilkach do zapiekania.

    Dodać po trzy łyżki jagód.

  2. Do Closed lid włożyć produkty na pierzynkę, miksować 10s/obr.6.

    Wyłożyć na owoce.

    Zapiekać w piekarniku 30 min./temp. 180'.

  3. Składniki na sos dokładnie wymieszać.

  4. Owoce pod pierzynką podawać lekko przestudzone, polane sosem.

    Smacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jagody mogą być świeże lub mrożone.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy