3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mazurek budyniowy


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • suszonych moreli
  • włoskich, rodzynek 1 pokrojonych
  • po 100 g rozdrobnionych orzechów
  • 1 l mleka
  • 1 łyżka margaryny
  • waniliowego lub śmietankowego
  • 3 torebki budyniu
  • (ok- 400 g)
  • 7-8 paczek herbatników
  • 3-4 łyżki wiórków kokosowych
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Dno i boki prostokątnej formy wyłożyć herbatnikami.

    Rozdrobnić bakalie - czas 15 s, obr. poz. 5, przesypać do innego naczynia.

    Założyć motylek i ugotować budyń z dodatkiem margaryny, 1 litr mleka na 3 budynie - czas 8 min, temp. 90 °C, obr. poz. 2, wystudzić.Do wystudzonego budyniu wsypać bakalie i wymieszać przy pomocy kopystki - czas 10 s, obr. poz.4 - 5 .

    Przygotowaną masę wyłożyć na herbatniki, wyrównać powierzchnię i ułożyć kolejną warstwę herbatników. Polać ciasto polewą i posypać wiórkami kokosowymi.

    Mazurek można przybrać bakaliami i plastrami kiwi.

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz