3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Malinowa chmurka


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Beza z migdałami

  • 3 białka, w temperaturze pokojowej
  • 150 g drobnego cukru do wypieków
  • 2 łyżeczki mąki (skrobi) ziemniaczanej
  • 40-50 g płatków migdałów

Krem śmietankowy

  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 500 g śmietany kremówki 36%, schłodzonej

Galaretka z malinami

  • 3 szklanki wrzącej wody
  • 3 malinowe galaretki, (każda na 500 ml wody)
  • 600 g malin, (świeżych lub mrożonych)

Składniki na ciasto kruche

  • 100 g masła extra
  • 150 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • 1 łyżeczek proszku do pieczenia
  • 30 g cukru pudru
  • 3 żółtka
  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Wykonanie ciasta kruchego
  1. Wszystkie składniki powinny być schłodzone.

    Składniki na kruchy spód umieścić w Closed lid i wymieszać 30 sek./obr. 4. Wyjąć ciasto, uformować kulę, lekko spłaszczyć, owinąć w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez 60 minut.

    Przygotować prostokątną blachę o wymiarach 23 x 33 cm. Wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia.

    Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, wyłożyć nim dno formy: można wcześniej lekko rozwałkować, można odrywać po kawałku i układać w formie, następnie wyrównać np. wałkując szklanką (ułożoną na boku) wewnątrz formy.

    Wyrównać, ponownie schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Przed samym pieczeniem ponakłuwać widelcem.

    Piec w temperaturze 190 - 200ºC przez około 15 - 20 minut lub krócej, do zezłocenia i wypieczenia ciasta. Wyjąć, wystudzić.

     

    Wykonanie galaretki z malinami:

    3 malinowe galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzacej wody. Przestudzić, wymieszać z malinami. Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Tężejącą galaretkę wyłożyć na kruche ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce.

    Jeśli używacie mrożonych malin to można je dodać bezpośrednio zamrożone do gorącej galaretki - wtedy nie trzeba czekać, aż galaretka stężeje - szybko robi się gotowa do wylania na ciasto kruche.

    Wykonanie kremu śmietankowego:

    Wszystkie składniki umieścić w Closed lid. Założyć motylek i ubić obr. 3/ 3min. do otrzymania gęstego kremu. 

    Uwaga: nie schłodzenie składników minimum 12 godzin przed rozpoczęciem ubijania kremu lub niepotrzebne zbyt długie ubijanie kremu - mogą doprowadzić do jego zwarzenia.

    Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.

    Wykonanie bezy:

    Białka umieścić w Closed lid. Założyć motylek, ubijać obr. 4/3 min. Dodawać cukier, stopniowo, łyżka po łyżce, aż do wyczerpania cukru i otrzymania gęstej, błyszczącej piany - obr. 3 (nadal z motylkiem).  Pod sam koniec ubijania dodać mąką ziemniaczaną. 

    Formę o wymiarach 23 x 33 cm odwrócić do góry dnem. Wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Masę bezową rozsmarować na papierze na wielkość blachy. Oprószyć płatkami migdałów.

    Piec w temperaturze 140ºC przez około 1 godzinę. Beza powinna być chrupka i wypieczona, lekko popękana. W razie konieczności lekko przedłużyć (lub skrócić) czas pieczenia. Wystudzić.

     

    Ciasto wyjąć z lodówki, gotowy krem wyłożyć na galaretkę, wyrównać. Na wierzch wyłożyć wystudzoną bezę. Schłodzić przez 2 godziny w lodówce. Kroić, podawać.

    Ciasto kroi się lepiej po nocy w lodówce (beza nie stawia oporu przy krojeniu). Można przechowywać do 3 dni, w lodówce.

    Smacznego tmrc_emoticons.-).

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Uwaga: bezę najlepiej upiec dzień wcześniej i przechowywać w piekarniku do dnia kolejnego. Można ją również pozostawić w temperaturze pokojowej i przykryć ręczniczkiem kuchennym. Ciasto kruche można przygotować dzień wcześniej.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciasto pyszne, zniknęło błyskawicznie ...

    Zgłoszony przez katlac na czerwca 20, 2018 at 10:57.

    Ciasto pyszne, zniknęło błyskawicznie tmrc_emoticons.;-)
    Bezę suszyłam w 120ºC przez 1 h (białka z szczyptą soli ubijałam 3min/37ºC/obr.4 bez miarki, stopniowo dodając cukier puder. Kolejne ubijanie 3min/37ºC/obr.4 dodałam 2 łyżki mąki ziemniaczanej i łyżkę soku z cytryny).
    Ciasto kruche piekłam w 180ºC.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto super. Krem jednak zrobiłam tradycyjnie,...

    Zgłoszony przez ewaja na maja 2, 2018 at 20:18.

    Ciasto super. Krem jednak zrobiłam tradycyjnie, mikserem. W TM zawsze mi się warzy...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nasze ulubione...polecam

    Zgłoszony przez mamalanel na kwietnia 3, 2018 at 14:31.

    Nasze ulubione...polecamLove

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wojenka: Miałam dokładnie ten sam problem. Cy...

    Zgłoszony przez Gabriela_2008 na marca 30, 2018 at 20:08.

    Wojenka: Miałam dokładnie ten sam problem. Cy ktoś może powiedzieć co zrobiłam źle?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dlaczego beza przykleiła mi się do papieru? Nie...

    Zgłoszony przez Gabriela_2008 na marca 30, 2018 at 20:06.

    Dlaczego beza przykleiła mi się do papieru? Nie mogłam jej oderwać i cała się połamała.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja, naprawdę warto zrobić. Ciasto jest...

    Zgłoszony przez edytka_33 na lutego 27, 2018 at 09:03.

    Rewelacja, naprawdę warto zrobić. Ciasto jest super, beza wyszła bardzo dobra, taka jak trzeba. Piekłam ją dzień wcześniej.Zachowuje chrupkość. Smak niebiański

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam już 3 raz w tm5 . Rewelacja

    Zgłoszony przez Crazyandzia23 na lutego 1, 2018 at 22:17.

    Robiłam już 3 raz w tm5 . Rewelacja tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto przepyszne. Smakowało wszystkich. Robiłam...

    Zgłoszony przez Angelika_D na stycznia 2, 2018 at 11:59.

    Ciasto przepyszne. Smakowało wszystkich. Robiłam w wersji bez gutenu, więc z uwagi na brak galaretki malinowej użyłam truskawkowej i mrożonych truskawek. Świetny patent z dodaniem mrożonych owoców do galaretki. Stężała praktycznie natychmiast. Skorzystałam z podpowiedziw jednym z komentarzy i zmiksowałam owoce zanim dodałam je do galaretki. Naprawdę polecam. Najlepiej robić w kolejności: beza, gdy się piecze robimy ciasto i chłodzimy je w lodówce. Następnie przygotowujemy galaretkę, podczas pieczenia ciasta lekko przestygnie. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta miksowałam owoce, które dodałam do galareti i natychmiast wylałam na ciasto. Gdy ciasto z galaretką zastygało w lodówce przygotowałam krem, ale nie wrzucałam wszystkich składników od razu. Najpier około minuty ubiłam samą śmietanę, a potem dodałam pozostałe składniki. Mąż i goście zachwyceni.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie zrobiłam Ciasto jest super, myslę że...

    Zgłoszony przez Grażyna21 na grudnia 30, 2017 at 18:45.

    Właśnie zrobiłam tmrc_emoticons.) Ciasto jest super, myslę że w Sylwestrową noc będzie wszystki smakować tmrc_emoticons.)
    Polecam mniam mniam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne ciasto! Długo się je robi ale warto już...

    Zgłoszony przez Magda.Lena na grudnia 8, 2017 at 23:34.

    Pyszne ciasto! Długo się je robi ale warto tmrc_emoticons.) już wiem że trzeba zacząć od bezy, potem galaretka, ciasto kruche a na koncu najszybciej krem tmrc_emoticons.) super przepis bardzo dziekuje

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pycha. Od kilku dni chodziła za mną beza...

    Zgłoszony przez Fizilotta na grudnia 4, 2017 at 20:14.

    Ciasto pycha. Od kilku dni chodziła za mną beza i wtedy zrobiłam ten przepis. Zrobiłam tylko trzy zamienniki: 1. Białka jednak ubijałam tradycyjną metodą (znaczy sie mikserem), bo w thermosiu się w ogóle nie ubiły, 2. Zamiast ekstraktu waniliowego, którego nie moglam wtedy znaleźć, do cukru dorzuciłam jedną paczuszkę cukru waniliowego, 3. Śmietanę tez ubiłam tradycyjnie i oprócz tego jednak do ubijania nie radzę ich chłodzić, bo moja nie chciała się ubić(ale i to da się uratować - dodać galaretkę jakiegoś innego smaku jako żelatynę i mamy ekstra pyszność w środku tmrc_emoticons.) )

    Ale ogólnie polecam wszystkim ciacho tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) !!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam wszystko według przepisu i ciasto się...

    Zgłoszony przez Agniesia0101 na listopada 21, 2017 at 13:19.

    Zrobiłam wszystko według przepisu i ciasto się udało, polecam, pyszne!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto przepyszne!!! Zrobilam z truskawkami i...

    Zgłoszony przez Gosia16a na listopada 13, 2017 at 18:09.

    Ciasto przepyszne!!! Zrobilam z truskawkami i truskawkowa galaretka. Polecam wszystkim przepis. REWELACJA

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Najlepsze ciasto na świecie

    Zgłoszony przez hunke na listopada 2, 2017 at 14:13.

    Najlepsze ciasto na świecie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychota wszyscy byli zachwyceni, długo sie robi...

    Zgłoszony przez Wioletanno na listopada 1, 2017 at 16:19.

    Pychota wszyscy byli zachwyceni, długo sie robi ale warto, Jedyna modfikacja - dodałam mrożone maliny i truskawki które wcczesniej rozdrobniłam 10s obr 5

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto PRZEPYSZNE!!!...

    Zgłoszony przez zdesio na października 27, 2017 at 12:29.

    Ciasto PRZEPYSZNE!!!
    Ja zrobiłam "truskawkową chmurkę" z uwagi na to, że lepiej mi smakują truskawki. Wszystko robiłam tak jak w przepisie. Dałam mrożone truskawki do gorącej galaretki. Te największe truskawki trochę poprzekrawałam, żeby nie były na cieście takie olbrzymie. Kremówkę z mascarpone ubijała niecałe 2 minuty. Wyszło ekstra. Ciasto zniknęło w mig.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto rewelacja, warte zrobienia Zamroziłam...

    Zgłoszony przez ToczMar na października 3, 2017 at 07:58.

    Ciasto rewelacja, warte zrobienia tmrc_emoticons.) Zamroziłam sporo malin, żeby i w zimie można było zrobićtmrc_emoticons.) Niebo w gębie ;p

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ale faktycznie ciasto przepyszne. Nie mogliśmy...

    Zgłoszony przez Pimaro na września 15, 2017 at 13:40.

    Ale faktycznie ciasto przepyszne. Nie mogliśmy się oderwać tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Uważam, że w przypadku dodania mrożonych malin,...

    Zgłoszony przez Pimaro na września 15, 2017 at 13:40.

    Uważam, że w przypadku dodania mrożonych malin, należy zmniejszyć ilość wody do przygotowania galaretki.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepyszne ciasto! jedno z lepszych jakie jadłam...

    Zgłoszony przez aizuz na sierpnia 30, 2017 at 19:12.

    przepyszne ciasto! jedno z lepszych jakie jadłamtmrc_emoticons.) polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • hewan: Do galaretki trzeba wrzucić zamrożone...

    Zgłoszony przez Asia01 na sierpnia 20, 2017 at 08:12.

    hewan: Do galaretki trzeba wrzucić zamrożone maliny i 5 minut galaretka gotowa nawet trzeba pilnować, żeby za szybko nie stężała. Żeby skrócić Pani czas w robieniu jednego dnia tego ciasta to podpowiem, że beza może leżeć nawet tydzień czasu tylko przykryta ściereczką. Ja tak robię w tygodniu piekę bezy a np. w sobotę resztę. Nawet jak mam świeże maliny to i taki je mrożę, żeby nie czekać później długo na galaretkęWink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czytając Wasze komentarze chciałabym...

    Zgłoszony przez Asia01 na sierpnia 20, 2017 at 08:05.

    Czytając Wasze komentarze chciałabym podpowiedzieć, że najlepsza śmietana do ubijania to jest 30% śmietana z BIEDRONKI jeszcze nigdy mi się nic nie stało z tą masą, a piekę to ciasto już od października 2016 i to co tydzień, bo mój mąż i syn uwielbiają to ciasto. CIASTO PYSZNE!!!!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Iwciach:...

    Zgłoszony przez hewan na sierpnia 9, 2017 at 23:12.

    Iwciach:
    Chyba trzeba zrobić tak jak Ty proponujesz bo inaczej to ciasto jest zbyt pracochłonne. Zrobiłam raz i nie wiem czy powtórzę, za dużo czasu mi zajęło, a dodatkowo podniosła mi ciśnienie godzinę tężejąca w lodówce galaretka Puzzled

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gościom smakowało, świetnie wyglada. Wcale nie...

    Zgłoszony przez Rodopsyna na sierpnia 6, 2017 at 23:24.

    Gościom smakowało, świetnie wyglada. Wcale nie takie trudne, jakbym sie spodziewała. Świetny patent z mrożonymi owocami, nie trzeba czekać, aż galaretka sie zsiądzie. Zawsze miewałam problem, kiedy wyławiać tężejącą galaretkę. Najwiekszy problem miałam z kremem - nie wyszedł zadawalający. Całość dogna polecenia!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • SUPER!!

    Zgłoszony przez Ajka22 na lipca 24, 2017 at 14:40.

    SUPER!!Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wszytsko wyszło super, bardzo pyszne:smile:...

    Zgłoszony przez sandi101 na lipca 23, 2017 at 10:20.

    Wszytsko wyszło super, bardzo pyszneSmile Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis!

    Zgłoszony przez Nusi@ na lipca 22, 2017 at 23:43.

    Super przepis!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne ciasto smile

    Zgłoszony przez Oleczka2010 na czerwca 30, 2017 at 15:12.

    Przepyszne ciasto Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • podpowiedzcie mi prosz jak robicie beze eby bya...

    Zgłoszony przez Wojenka na czerwca 3, 2017 at 12:54.

    podpowiedzcie mi proszę jak robicie beze, żeby była sucha i chrupiaca? Moja juz po raz drugi wyszla sucha z wierzchu, mokra ze spodu, klejąca. suszylam w 120sC przez godzine, na papierze do pieczenia, na blasze dnem do góry.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacyjne ciasto moje ulubione

    Zgłoszony przez KasiaB na maja 15, 2017 at 18:52.

    Rewelacyjne ciasto, moje ulubione Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto rewelacjaale 3 miuty jeeli chodzi o...

    Zgłoszony przez bety33 na maja 2, 2017 at 23:35.

    Ciasto rewelacja!!!!!!!!!,ale 3 miuty jeżeli chodzi o ubijanie kremu to stanowczo zbyt długo - krem się zważył tmrc_emoticons.((

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ulubione ciasto mojego ma Dzikuj za przepis ...

    Zgłoszony przez Klaudia G-ak na maja 1, 2017 at 13:45.

    ulubione ciasto mojego męża...tmrc_emoticons.) Dziękuję za przepis tmrc_emoticons.) Ciasto pyszne!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • REWELACJA przepyszne cisto

    Zgłoszony przez Aleksandra107 na kwietnia 25, 2017 at 13:37.

    REWELACJA !!! przepyszne cisto

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dakola 3 galaretki rozpuci w 3 szklankach wody

    Zgłoszony przez Masar na kwietnia 23, 2017 at 21:21.

    dakola: 3 galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody 😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiam dzisiaj ale zamiast malin i malinowej...

    Zgłoszony przez Masar na kwietnia 23, 2017 at 21:20.

    Zrobiłam dzisiaj ale zamiast malin i malinowej galaretki dodałam wiśnie. Super smak kwaśny przełamujący słodycz bezy! Skróciłem tez czas ubijania masy śmietankowej. Dodałam śmietanę 30% i 2 minuty a mimo wszystko się zważył mi ten krem. Słyszałam ze o 15 sekund za długo się miksowało wiec następnym razem na pewno zrobię 1,5 minuty 😁

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To te galaretki robi sie 1 na 500 ml czy jedna na...

    Zgłoszony przez dakola na kwietnia 22, 2017 at 15:54.

    To te galaretki robi sie 1 na 500 ml czy jedna na szklankę ? tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny gocie pod wraeniem

    Zgłoszony przez Dominikab na kwietnia 22, 2017 at 12:28.

    Pyszny, goście pod wrażeniem

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Krem do malinowej chmurki ubijanie 3minuty/3...

    Zgłoszony przez akli na kwietnia 15, 2017 at 19:47.

    Krem do malinowej chmurki ubijanie 3minuty/3 obroty = MASŁO tmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto rewelacja

    Zgłoszony przez balbina222 na kwietnia 8, 2017 at 07:37.

    ciasto rewelacja tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super!!!

    Zgłoszony przez mariap na marca 26, 2017 at 12:59.

    Super!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • REWELACJA -ale ja poszłam na łatwiznę i...

    Zgłoszony przez kaja2312 na marca 15, 2017 at 10:49.

    REWELACJA -ale ja poszłam na łatwiznę i wyłożyłam spód biszkoptami

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zdetronizowała jaśnie panującą na moim stole...

    Zgłoszony przez gufo na marca 11, 2017 at 11:54.

    Zdetronizowała jaśnie panującą na moim stole bezę. Rewelacja! Ale śmietanę zdecydowanie wolę ubijać mikserem tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Schłodzona śmietana 36% i mascarpone 3 min/...

    Zgłoszony przez Tonia na marca 11, 2017 at 11:02.

    Schłodzona śmietana 36% i mascarpone 3 min/ obroty 3 zrobiło się masło!!!!!

    Proponuję 30% śmietana i ubijać 2 minuty wtedy krem faktycznie idealny!!!!tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto przepyszne trochę potrzeba wysiłku ale...

    Zgłoszony przez Karola74 na marca 10, 2017 at 16:17.

    Ciasto przepyszne Cooking 7 trochę potrzeba wysiłku ale ten smak bije na głowę. Moja rodzina pokochała to ciasto. Znów dzisiaj będę robić na weekend Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja najlepiej smakuje z malinami.

    Zgłoszony przez Mikula82 na lutego 25, 2017 at 16:03.

    Rewelacja najlepiej smakuje z malinami.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja robię według poniższej kolejności:...

    Zgłoszony przez Iwciach na lutego 17, 2017 at 19:50.

    Ja robię według poniższej kolejności:

    -wieczorem beza ( w nocy się suszy w piekarniku)

    -ciasto kruche na noc do lodówki

    -maliny (nawet jak mam świeże) na noc do lodówki, bo mrożone momentalnie ścinają galaretkę

    -rano piekę ciasto

    -robię galaretkę i wrzucam mrożone owoce

    -galaretka momentalńie się ścina, a ja w tym czasie robię krem

    -składam (według przepis)

    do lodówki i jak znalazł do popołudniowej kawki.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ja płatki migdałów częściowo daje do...

    Zgłoszony przez madziaaa na lutego 16, 2017 at 11:10.

    ja płatki migdałów częściowo daje do ubitych białek(mieszam) a resztą posypuje beze. przepis wygląda odpychająco ale naprawde nic trudnego. Jest pyszny!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetne ciasto, jestem laikiem jeśli chodzi o...

    Zgłoszony przez John na lutego 3, 2017 at 15:27.

    Świetne ciasto, jestem laikiem jeśli chodzi o pieczenie a wszystko wyszło idealnie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wbrew pozorom nie jest pracochłonne - naprawdę...

    Zgłoszony przez dysia na stycznia 5, 2017 at 10:08.

    Wbrew pozorom nie jest pracochłonne - naprawdę warto spróbować tmrc_emoticons.)))

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja, robiłam już kilka razy.

    Zgłoszony przez AgaPepe na grudnia 20, 2016 at 10:43.

    Rewelacja, robiłam już kilka razy.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •