3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kruszaniec


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 0,5 kg mąki 1 kostka margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia, łyżka smalcu 5 jajek 2 łyżki cukru plus 1,5 szk. cukru do ubicia białek 2 łyżki kakao agrest lub wiśnie
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki oprócz białek i kakao wrzucamy do thermomixa ok.10sek obr.5

    1/3 ciasta wyjąć do reszty dodać kakao ok 6 sek. obr 5

    ciasto wyjąć, na czyste naczynie nakładamy motylek i ubijamy białka z cukrem

    Blaczę wykładamy papierem do pieczenia

    Ciemną część ciasta dzielimy na pół. Jedną ciemną część rozkruszamy w palca na bachę, na to kruszymy białą część i kładziemy owoce. Następnie wykładamy ubite białka z cukrem i kruszymy pozostałą ciemną część. Pieczemy w temp. 180stopni ok. godziny.

    Smacznego

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy