 
    
            Składniki
- 0,5 kg mąki 1 kostka margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia, łyżka smalcu 5 jajek 2 łyżki cukru plus 1,5 szk. cukru do ubicia białek 2 łyżki kakao agrest lub wiśnie
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wszystkie składniki oprócz białek i kakao wrzucamy do thermomixa ok.10sek obr.5 - 1/3 ciasta wyjąć do reszty dodać kakao ok 6 sek. obr 5 - ciasto wyjąć, na czyste naczynie nakładamy motylek i ubijamy białka z cukrem - Blaczę wykładamy papierem do pieczenia - Ciemną część ciasta dzielimy na pół. Jedną ciemną część rozkruszamy w palca na bachę, na to kruszymy białą część i kładziemy owoce. Następnie wykładamy ubite białka z cukrem i kruszymy pozostałą ciemną część. Pieczemy w temp. 180stopni ok. godziny. - Smacznego 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze