Składniki
12 porcja/porcje/porcji
Jabłka z Ameryki - szarlotka
- 200 g cukier
- 100 g migdały, w plastrach lub słupkach
- 5 g cynamon, mielony
- 200 g masło, dobrze schłodzone
- 1000 g jabłka, złota lub szara reneta pokrojone w plastry
- 200 g mąka pszenna
-
6
1h 40min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9Amerykańska Przyjęcie Bufet Wakacje Urodziny Urodziny dziecka Prezent Dzieci w kuchni Wegetariańska Bez jajek Łatwe Naturalne Szybkie Kreatywne Jesień Zima Walentynki Karnawał Boże Narodzenie Sylwester Dzień Babci i Dziadka Przepis dla dużej rodziny Przepis dla starszych osób Podwieczorek Deser Ciasto
Przygotowanie
Obierz jabłka i pokrój je w plasterki, następnie ułóż je w wysmarowanej masłem formie lub naczyniu żaroodpornym. Pokrojone, schłodzone masło, cukier i mąkę włóż do Thermomixa
i mieszaj na funkcji Interwał do uzyskania kruszonki. Przesyp kruszonkę do miski, następnie upraż 100 g płatków migdałowych i po wystudzeniu dosyp je do kruszonki. Posyp jabłka cynamonem oraz kruszonką i wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: 40 min.
Temp. pieczenia: 180°C
Jak serwować?
Podawaj z bitą śmietaną i lodami waniliowymi. Smacznego!
Jabłka z Ameryki - szarlotka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Znakomite zarówno ciepłe, jak i zimne!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzUpiekłam w małych ( jednoosobowych ) naczynkach...
Upiekłam w małych ( jednoosobowych
) naczynkach do zapiekania
PYSZNE, wszystkim smakowało ale na drugi raz dam mniej cukru
zmniejszyłam ilość cukru.Wyszło rewelacyjnie!...
zmniejszyłam ilość cukru.Wyszło rewelacyjnie! Polecam
fajny i szybki deserek.
fajny i szybki deserek. Pycha
Jak dla mnie super. Mało
Jak dla mnie super. Mało pracy a jaki wynik. Bardzo mi smakowało
Joan51
Pyszne
Pyszne
Super szybki deser wszyscy
Super szybki deser wszyscy uwielbiają
Dziękuję za przepis 
Jak dla mnie rewelacja!
Jak dla mnie rewelacja!
:)
Super deserek robię go drugi
Super deserek robię go drugi raz rewel
acja
napeweno nie ostatni.Pozdrawiam serdecznie.
ja robię na kruchym spodzie
ja robię na kruchym spodzie jako szarlotkę robi furrorę. Rewelacyjny przepis!
Bardzo dobry deser. W sam raz
Bardzo dobry deser. W sam raz na niedzielne popołudnie. Ja do jabłek dodałam łuskane orzechy włoskie. Będę czesto piekła jabłka wg tego przepisu
Dziękuję, trzymam za słowo i
Dziękuję, trzymam za słowo i mam nadzieję, że kawałeczek dostanę
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/wink.png" alt="
" height="19" width="19">
Dziękuję i proponuje
Dziękuję i proponuje wypróbować z gatunkiem jabłek podanym w przepisie. To najlepsze, moim zdaniem, rozwiązanie
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="
" height="19" width="19">
Pamiętaj proszę, że najlepsza
Pamiętaj proszę, że najlepsza jest szara lub złota reneta. Dziękuję i życzę smacznego
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="
" height="19" width="19">
Dziękuję. Polecam wykonanie w
Dziękuję. Polecam wykonanie w wersji z szarą lub złotą renetą. To stare, sprawdzone jabłka, które najłatwiej kupić od września do lutego.
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/bigsmile.png" alt="
" height="19" width="19">
CUUUDNY deser ! ! ! .... i
CUUUDNY deser ! ! ! .... i łatwy.
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/libraries/smileys/packs/smileys_cooking/cooking_7.gif" alt="
" width="42" height="59">
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/tongue.png" alt="
" width="19" height="20">
Lidka Abramowicz
, dzięki
Z przyjemnością zrobię ten
Z przyjemnością zrobię ten przepis mojej ambasadorki
Robię podobne ale zamiast
Robię podobne ale zamiast mąki używam płatków owsianych
jest pyszne
Twój pomysł też napewno jest smaczny
wypróbuję inną wersję z chęcią
pozdrawiam 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Fajny pomysł na sezon
Fajny pomysł na sezon jabłkowy.