3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jabłka z Ameryki


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Jabłka z Ameryki - szarlotka

  • 200 g cukier
  • 100 g migdały, w plastrach lub słupkach
  • 5 g cynamon, mielony
  • 200 g masło, dobrze schłodzone
  • 1000 g jabłka, złota lub szara reneta pokrojone w plastry
  • 200 g mąka pszenna
5

Przygotowanie

    Jabłka z Ameryki - szarlotka
  1. Obierz jabłka i pokrój je w plasterki, następnie ułóż je w wysmarowanej masłem formie lub naczyniu żaroodpornym. Pokrojone, schłodzone masło, cukier i mąkę włóż do Thermomixa
    i mieszaj na funkcji Interwał do uzyskania kruszonki. Przesyp kruszonkę do miski, następnie upraż 100 g płatków migdałowych i po wystudzeniu dosyp je do kruszonki. Posyp jabłka cynamonem oraz kruszonką i wstaw do piekarnika.

    Czas pieczenia: 40 min.
    Temp. pieczenia: 180°C
    Jak serwować?

    Podawaj z bitą śmietaną i lodami waniliowymi. Smacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Znakomite zarówno ciepłe, jak i zimne!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • zmniejszyłam ilość cukru.Wyszło rewelacyjnie!...

    Zgłoszony przez Lenka2006 na listopada 3, 2016 at 11:26.

    zmniejszyłam ilość cukru.Wyszło rewelacyjnie! PolecamSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • fajny i szybki deserek.

    Zgłoszony przez Leonek2013 na kwietnia 16, 2016 at 20:21.

    Love

    fajny i szybki deserek. Pycha 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak dla mnie super. Mało

    Zgłoszony przez Joanna 51 na marca 20, 2016 at 22:26.

    Jak dla mnie super. Mało pracy a jaki wynik. Bardzo mi smakowało

    Joan51

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne

    Zgłoszony przez Dorota1000 na marca 20, 2016 at 20:32.

    Pyszne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super szybki deser wszyscy

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na marca 15, 2016 at 09:33.

    Super szybki deser wszyscy uwielbiają Party Dziękuję za przepis Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak dla mnie rewelacja!

    Zgłoszony przez Kate80 na marca 14, 2016 at 20:39.

    Jak dla mnie rewelacja!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)

    Zgłoszony przez Baksiu2 na stycznia 12, 2016 at 16:47.

    tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super deserek robię go drugi

    Zgłoszony przez Baksiu2 na stycznia 12, 2016 at 16:46.

    Super deserek robię go drugi raz rewel Cooking 9 acja Glassesnapeweno nie ostatni.Pozdrawiam serdecznie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ja robię na kruchym spodzie

    Zgłoszony przez AnKlo na listopada 2, 2015 at 15:17.

    ja robię na kruchym spodzie jako szarlotkę robi furrorę. Rewelacyjny przepis!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry deser. W sam raz

    Zgłoszony przez alinka na listopada 9, 2013 at 18:11.

    Bardzo dobry deser. W sam raz na niedzielne popołudnie. Ja do jabłek dodałam łuskane orzechy włoskie. Będę czesto piekła jabłka  wg tego przepisu tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję, trzymam za słowo i

    Zgłoszony przez Basia23 na września 20, 2013 at 21:17.

    Dziękuję, trzymam za słowo i mam nadzieję, że kawałeczek dostanę tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;-) Wink" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/wink.png" alt="tmrc_emoticons.;)" height="19" width="19">

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję i proponuje

    Zgłoszony przez Basia23 na września 20, 2013 at 21:14.

    Dziękuję i proponuje wypróbować z gatunkiem jabłek podanym w przepisie. To najlepsze, moim zdaniem, rozwiązanie tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" height="19" width="19">

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pamiętaj proszę, że najlepsza

    Zgłoszony przez Basia23 na września 20, 2013 at 21:12.

    Pamiętaj proszę, że najlepsza jest szara lub złota reneta. Dziękuję i życzę smacznego tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" height="19" width="19">

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję. Polecam wykonanie w

    Zgłoszony przez Basia23 na września 20, 2013 at 21:09.

    Dziękuję. Polecam wykonanie w wersji z szarą lub złotą renetą. To stare, sprawdzone jabłka, które najłatwiej kupić od września do lutego. Big Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/bigsmile.png" alt="Big Smile" height="19" width="19">

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • CUUUDNY deser ! ! ! .... i

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na września 19, 2013 at 22:19.

    CUUUDNY deser ! ! ! .... i łatwy.Cooking 7" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/libraries/smileys/packs/smileys_cooking/cooking_7.gif" alt="Cooking 7" width="42" height="59">tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.-p Tongue" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/tongue.png" alt="tmrc_emoticons.p" width="19" height="20">

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • , dzięki

    Zgłoszony przez Basia23 na września 19, 2013 at 15:48.

    Big Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/bigsmile.png" alt="Big Smile" height="19" width="19">, dzięki

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Z przyjemnością zrobię ten

    Zgłoszony przez igipan na września 19, 2013 at 15:37.

    Z przyjemnością zrobię ten przepis mojej ambasadorki tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robię podobne ale zamiast

    Zgłoszony przez magi1 na września 16, 2013 at 21:16.

    Robię podobne ale zamiast mąki używam płatków owsianych tmrc_emoticons.) jest pyszne tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) Twój pomysł też napewno jest smaczny tmrc_emoticons.) wypróbuję inną wersję z chęcią tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fajny pomysł na sezon

    Zgłoszony przez fifanska na września 16, 2013 at 15:57.

    Fajny pomysł na sezon jabłkowy.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze