3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jabłka pod kruszonką


Wydrukuj:
4

Składniki

8 kawałek/kawałki/kawałków

Jabłka pod kruszonką

  • 1000 gramów jabłek, do jedzenia, 5-6 sztuk większych
  • 1 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 100 gramów masło, niesolone
  • 90 gramów cukru pudru
  • 140 gramów mąki pszennej
  • 6
    25min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

    Jabłka
  1. 5-6 sztuk jabłek obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych.
    Kroimy w ćwiartki. 5 sek. obr. 4
  2. Przekładamy jabłka do naczynia żaroodpornego (jednego większego lub kilku mniejszych)
  3. Posypujemy jabłka cynamonem
  4. Kruszonka
  5. Do Closed lid wkładamy masło, cukier oraz mąkę. Ustawiamy 30 sek, obr 3,5. Kruszonką posypujemy jabłka. Pieczemy ok 15 min w 180 stopniach (termoobieg) aż kruszonka ładnie się zezłoci
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Cukier puder można wykonać samodzielnie


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy