3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jabłka pod kruszonką


Wydrukuj:
4

Składniki

8 kawałek/kawałki/kawałków

Jabłka pod kruszonką

  • 1000 gramów jabłek, do jedzenia, 5-6 sztuk większych
  • 1 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 100 gramów masło, niesolone
  • 90 gramów cukru pudru
  • 140 gramów mąki pszennej
  • 6
    25min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Jabłka
  1. 5-6 sztuk jabłek obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych.
    Kroimy w ćwiartki. 5 sek. obr. 4
  2. Przekładamy jabłka do naczynia żaroodpornego (jednego większego lub kilku mniejszych)
  3. Posypujemy jabłka cynamonem
  4. Kruszonka
  5. Do Blokada naczynia miksującego wkładamy masło, cukier oraz mąkę. Ustawiamy 30 sek, obr 3,5. Kruszonką posypujemy jabłka. Pieczemy ok 15 min w 180 stopniach (termoobieg) aż kruszonka ładnie się zezłoci
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Cukier puder można wykonać samodzielnie


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobry, szybki deser. Robiłam w formach do...

    Zgłoszony przez AsiaRoma na czerwca 21, 2022 at 15:32.

    Bardzo dobry, szybki deser. Robiłam w formach do mini-tarty. Cukier zamieniłam na erytrytol i dodałam go mniej - 60 g. Piekłam na najwyższej półce w piekarniku i kruszonka ładnie się zarumieniła. Wierzch posypałam pudrem z erytrytolu i podałam z kleksem jogurtu naturalnego. Domownikom smakowało. 🙂

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super pomysl

    Zgłoszony przez Seni na września 14, 2021 at 12:26.

    Super pomysl

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszny. Ja zamiast mąki do kruszonki zmieliłam...

    Zgłoszony przez mjusta2000 na lutego 6, 2021 at 19:46.

    pyszny. Ja zamiast mąki do kruszonki zmieliłam płatki owsiane i zmniejszyłam cukier do 60 g. I też piekłam 30 min.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/commenti...

    Zgłoszony przez suchaga na października 11, 2020 at 18:41.

    https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/commentimage/0/f/0f8c1d5f1a4f964c7be73c10ee8b362c.jpghttps://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/commentimage/0/f/0f8c1d5f1a4f964c7be73c10ee8b362c.jpg
    Zrobione😀 Bardzo dobre, choć w kokilkach kruszonka długo nie chciała się zarumienić. Wydłużałam czas trzykrotnie o 5 min. W sumie: 30 min. Ale efekt super. Dziękuję

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze