3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Fit ciasto waniliowo-czekoladowe (bez cukru, bez laktozy, bez glutenu)


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Fit ciasto waniliowo-czekoladowe (bez cukru, bez laktozy, bez glutenu)

  • 8 jajek
  • 1 biała ciecierzyca, z puszki
  • 1 fasola z puszki, biała lub czerwona
  • 200 g ksylitolu, (można zastąpić cukrem)
  • 2 łyżki kakao
  • kilka kropli aromatu waniliowego
  • 6
    40min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. Białka ubijamy na pianę 4min/obr3.5/motylek. Przekładamy do innego naczynia.
    2. Do naczynia wkładamy ciecierzyce odsączoną z zalewy, 100g ksylitolu, 4 żółtka i aromat waniliowy. 1min/obr6.
    3. Łopatką delikatnie łączymy masę z połową piany z białek. Przelewamy do tortownicy (średnica 22cm).
    4. Do naczynia wkładamy fasolę odsączoną z zalewy, 100g ksylitolu, 4 żółtka i kakao. 1min/obr6.
    5. Delikatnie łączymy masę z pozostałą pianą z białek.
    6. Wylewamy masę kakaową na wcześniej przygotowaną masę waniliową.
    7. Pieczemy w 180stC, około 30 min (do suchego patyczka).
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można udekorować według uznania. U mnie polewa czekoladowa tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciasto wyszło naprawde bardzo ładnie. Ciemna...

    Zgłoszony przez henrietta na czerwca 28, 2019 at 07:31.

    Ciasto wyszło naprawde bardzo ładnie. Ciemna część bardzo ładnie się odcięła od jasnej - ciasto efektowne. Jednak co do smaku - hmmm... smak białej części z ciecierzycą wyeliminował je z mojej diety. Po prostu mi nie smakuje.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre ! Zrobiłam na jutro dla koleżanki...

    Zgłoszony przez Beata M-k na kwietnia 26, 2019 at 21:26.

    Bardzo dobre ! Zrobiłam na jutro dla koleżanki bezgkutenowej. Będzie przeszczęśliwa! Ja oczywiście dałam bez tego olejku. Polałam gorzka czekoladą. Jest lekko wilgotne, ale nie mokre.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ta puszka ciecierzycy to taka standardowa? 400...

    Zgłoszony przez Emilia1511 na marca 30, 2019 at 23:35.

    Ta puszka ciecierzycy to taka standardowa? 400 Chyba?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pyszne, robie juz kolejny raz. Wszystko wg...

    Zgłoszony przez 123Moon na lipca 5, 2018 at 11:53.

    Ciasto pyszne, robie juz kolejny raz. Wszystko wg przepisutmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super ciasto. Proste w wykonaniu i pyszne! Polecam

    Zgłoszony przez annarusinek na stycznia 15, 2018 at 17:47.

    Super ciasto. Proste w wykonaniu i pyszne! Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto przepyszne! zrobiłam wszystko według...

    Zgłoszony przez alcia92 na stycznia 14, 2018 at 18:42.

    ciasto przepyszne! zrobiłam wszystko według przepisu i wyszło idealnie!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze