3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

drożdżówka dyniowa


Wydrukuj:
4

Składniki

6 osoba/osoby

  • 1/2 szklanki letniego mleka
  • 190 ml puree z dyni
  • 30 ml oleju
  • 2,5 szklanki mąki
  • 15 g świeżych drożdży
  • 1/3 szklanki cukru
  • szczypta soli
  • płaska łyżeczka cynamonu
5

Przygotowanie

  1. * do naczynia miksującego włożyć drożdże z 1 MT mleka i odrobiną cukru - podgrzać temp 30 st/czas 2 min/ obr 2

    * dodać pozostałe składniki i wyrabiać ciasto - czas 3 min/ poz Interwał 

    * uformować kulę i odstawić do wyrośnięcia na ok 1,5 h 

    * po tym czasie zbić ciasto pięścią i jeszcze raz delikatnie wyrobić 

    * przełożyć do formy do pieczenia - u mnie długa keksówka taka jak do wypieku chleba

    * przykryć ściereczką i ponownie zostawić do wyrośnięcia - na ok 1 h 

    * piec w piekarniku nagrzanym do 175 st przez ok 35-45 min - do suchego patyczka

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

na górę ciasta można przygotować kruszonkę tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Drożdżówka miękka, pulchna,

    Zgłoszony przez annasa77 na października 2, 2016 at 18:18.

    Drożdżówka miękka, pulchna, smaczna.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze