3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Deserowe bułeczki grilowe


Wydrukuj:
4

Składniki

16 porcja/porcje/porcji

  • 100g masła 100g cukru 50g drożdży 2,5 MT ciepłego mleka 2 żółtka Cukier waniliowy 500g mąki pszennej 1/3 łyżeczki kurkumy Szczypta soli.
  • 6
    50min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wsypać cukier i cukier waniliowy i zmielić – czas  20 sek /Obr 10.
    Dodać masło roztopić je  - czas 1,5 min /temp50 stopni/Obr 2.
    Dodać pozostałe składniki i wyrabiać –czas 3 min/Interwał.
    Ciasto pozostawić w kielichu do wyrośnięcia (ok. 20 min). wyjąć ,podzielić  kopystką na 16 kawałków , z każdego zrobić rulonik i uformować bułeczki. Położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować żółtkiem i wstawić do zimnego piekarnika , nastawiając temp.  Na 180 stopni .Piec ok. 20 min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Bułeczki stanowią  smaczne uzupełnienie  np. do imprezki grilowej.


Smacznego!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Buleczki zrobilam sa calkim

    Zgłoszony przez magdamarc na sierpnia 30, 2014 at 18:12.

    Buleczki zrobilam sa calkim dobre.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smoczku bułeczki są pyszne,

    Zgłoszony przez magi1 na sierpnia 18, 2013 at 19:32.

    Smoczku bułeczki są pyszne, zrobiłam wykorzystując 25 g drożdzy i czekałam aż urosną około 3 godzin tmrc_emoticons.D zostawiłam ciasto w misce i poszłam na spacerek z psem, po powrocie poszły do pieca tmrc_emoticons.) polecam naprawdę warto tmrc_emoticons.) dzięki za fajny i smaczny przepis tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Małgosiu również wypróbuje

    Zgłoszony przez Monia i Heniu na lipca 25, 2013 at 23:20.

    Małgosiu również wypróbuje bułeczkki tmrc_emoticons.) ,pozdrawiam

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa Wink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Lidko, to nie byla krytyka do

    Zgłoszony przez veronicab71 na lipca 18, 2013 at 23:10.

    Lidko, to nie byla krytyka do przepisu Malgosi, a zwykla porada. Sledze Jej przepisy, wiele wypròbowalam, pyszne jagodzianki, swietna ryba bez ryby.... itd.  Na szczescie Malgosia zrozumiala, ze to po kolezensku tmrc_emoticons.)   Ale obronilas Ja po rycersku , choc wydaje mi sie, ze nie bylo potrzeby, bo jest swietna kuchareczka tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Buleczki zrobilam dzisiaj

    Zgłoszony przez veronicab71 na lipca 18, 2013 at 22:57.

    Buleczki zrobilam dzisiaj rano, bo mialam chwilke czasu tmrc_emoticons.)  Bardzo smaczne Big Smile Big Smile  Nadzialam czym sie dalo i poszly " w rejs" Big Smile tmrc_emoticons.;)  Zrobilam mniejsze, takie mini buleczki, bo male mi byly potrzebne Big Smile  Kobietko, ciesze sie, ze spròbowalas z mniejsza iloscia drozdzy, choc to prawda, ze dluzej rosna tmrc_emoticons.)  Ja czasem dodaje jedynie ok. 10g, wkladam do ogromnej michy i zostawiam nawet na caly dzien. Jak wracam do domu, to wtedy robie, ale na to trzeba miec czas i ogroooomna miche tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) Zartuje, trzeba przede wszystkim cierpliwosci , ale i czasu tmrc_emoticons.)  Pozdrawiam Cie serdecznie Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veroniko, kolejny raz 

    Zgłoszony przez smoczek na lipca 18, 2013 at 12:55.

    Veroniko, kolejny raz  dziękuję za podpowiedź. Masz rację - zdrówko  nade wszystko. Właśnie wyjełam z piekarnika  bułeczki. Wyszły jak zawsze, a drożdży dodałam 25g. (może trochę dłużej rosły niż zazwyczaj -ale udały się ) Big Smile

    Pozdrowionka ,miłego dzionka tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Lidka, jesteś  dla mnie zbyt

    Zgłoszony przez smoczek na lipca 18, 2013 at 12:52.

    Lidka, jesteś  dla mnie zbyt łaskawa, ale bardzo dziękuję. tmrc_emoticons.;)  Są tu znacznie lepsi  niż ja,ale to wspaniale ,bowiem   można się  więcej nauczyć.Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dla mnie Małgosiu jesteś

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na lipca 17, 2013 at 10:04.

    Dla mnie Małgosiu jesteś MISTRZEM kulinarnymLove" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" width="19" height="19"> Cooking 7" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/libraries/smileys/packs/smileys_cooking/cooking_7.gif" alt="Cooking 7" width="42" height="59">

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaje do wypróbowania

    Zgłoszony przez magi1 na lipca 16, 2013 at 20:45.

    Dodaje do wypróbowania tmrc_emoticons.D wyglądają pysznie tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kolejne buleczki :)  Jedyne

    Zgłoszony przez veronicab71 na lipca 16, 2013 at 12:19.

    Kolejne buleczki tmrc_emoticons.)  Jedyne co, jesli moge, to mysle, ze 15 - gòra 25g drozdzy w zupelnosci wystarczy na taka ilosc maki tmrc_emoticons.)  Sorki, ze sie wtracilam, ale to wyjdzie na zdrowie. Im mniej drozdzy dajemy, tym zdrowiej jemy tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Wypròbuje napewno, milego dnia Big Smile Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Oczywiście ,że to nawet

    Zgłoszony przez smoczek na lipca 16, 2013 at 10:47.

    Oczywiście ,że to nawet "niezły" chochlik. Dzięki za podpowiedź. Czas to -30 min. 20 godzin -sama bym  tych bułeczek nie robiła! tmrc_emoticons.;) Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Jakiś chochlik chyba się

    Zgłoszony przez monika6500 na lipca 15, 2013 at 22:30.

    Love" alt=Love src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19> Jakiś chochlik chyba się wkradł podczas wpisywania przepisu, bo całkowity czas to chyba nie tak jak pisze 20 godzin i 30 minut ? Love" alt=Love src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19> Chętnie wypróbuje Love" alt=Love src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19>

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze