thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
16 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 16/07/13
zmieniono dnia: 19/07/13

Składniki

  • 100g masła 100g cukru 50g drożdży 2,5 MT ciepłego mleka 2 żółtka Cukier waniliowy 500g mąki pszennej 1/3 łyżeczki kurkumy Szczypta soli.

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia wsypać cukier i cukier waniliowy i zmielić – czas  20 sek /Obr 10.
    Dodać masło roztopić je  - czas 1,5 min /temp50 stopni/Obr 2.
    Dodać pozostałe składniki i wyrabiać –czas 3 min/Interwał.
    Ciasto pozostawić w kielichu do wyrośnięcia (ok. 20 min). wyjąć ,podzielić  kopystką na 16 kawałków , z każdego zrobić rulonik i uformować bułeczki. Położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować żółtkiem i wstawić do zimnego piekarnika , nastawiając temp.  Na 180 stopni .Piec ok. 20 min.

Porady

Bułeczki stanowią  smaczne uzupełnienie  np. do imprezki grilowej.


Smacznego!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Deserowe bułeczki grilowe

Wydrukuj:

Komentarze

  • sierpnia 30, 2014 at 18:12

    Buleczki zrobilam sa calkim dobre.

  • sierpnia 18, 2013 at 19:32
    5.0

    Smoczku bułeczki są pyszne, zrobiłam wykorzystując 25 g drożdzy i czekałam aż urosną około 3 godzin tmrc_emoticons.D zostawiłam ciasto w misce i poszłam na spacerek z psem, po powrocie poszły do pieca tmrc_emoticons.) polecam naprawdę warto tmrc_emoticons.) dzięki za fajny i smaczny przepis tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • lipca 25, 2013 at 23:20

    Małgosiu również wypróbuje bułeczkki tmrc_emoticons.) ,pozdrawiam

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa tmrc_emoticons.;)

  • lipca 18, 2013 at 23:10
    5.0

    Lidko, to nie byla krytyka do przepisu Malgosi, a zwykla porada. Sledze Jej przepisy, wiele wypròbowalam, pyszne jagodzianki, swietna ryba bez ryby.... itd.  Na szczescie Malgosia zrozumiala, ze to po kolezensku tmrc_emoticons.)   Ale obronilas Ja po rycersku , choc wydaje mi sie, ze nie bylo potrzeby, bo jest swietna kuchareczka tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • lipca 18, 2013 at 22:57
    5.0

    Buleczki zrobilam dzisiaj rano, bo mialam chwilke czasu tmrc_emoticons.)  Bardzo smaczne Big Smile Big Smile  Nadzialam czym sie dalo i poszly " w rejs" Big Smile tmrc_emoticons.;)  Zrobilam mniejsze, takie mini buleczki, bo male mi byly potrzebne Big Smile  Kobietko, ciesze sie, ze spròbowalas z mniejsza iloscia drozdzy, choc to prawda, ze dluzej rosna tmrc_emoticons.)  Ja czasem dodaje jedynie ok. 10g, wkladam do ogromnej michy i zostawiam nawet na caly dzien. Jak wracam do domu, to wtedy robie, ale na to trzeba miec czas i ogroooomna miche tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) Zartuje, trzeba przede wszystkim cierpliwosci , ale i czasu tmrc_emoticons.)  Pozdrawiam Cie serdecznie Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • lipca 18, 2013 at 12:55

    Veroniko, kolejny raz  dziękuję za podpowiedź. Masz rację - zdrówko  nade wszystko. Właśnie wyjełam z piekarnika  bułeczki. Wyszły jak zawsze, a drożdży dodałam 25g. (może trochę dłużej rosły niż zazwyczaj -ale udały się ) Big Smile

    Pozdrowionka ,miłego dzionka tmrc_emoticons.)

  • lipca 18, 2013 at 12:52

    Lidka, jesteś  dla mnie zbyt łaskawa, ale bardzo dziękuję. tmrc_emoticons.;)  Są tu znacznie lepsi  niż ja,ale to wspaniale ,bowiem   można się  więcej nauczyć.Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

  • lipca 17, 2013 at 10:04
    5.0

    Dla mnie Małgosiu jesteś MISTRZEM kulinarnymLove" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" width="19" height="19"> Cooking 7" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/libraries/smileys/packs/smileys_cooking/cooking_7.gif" alt="Cooking 7" width="42" height="59">

    Lidka Abramowicz

  • lipca 16, 2013 at 20:45
    5.0

    Dodaje do wypróbowania tmrc_emoticons.D wyglądają pysznie tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • lipca 16, 2013 at 12:19
    5.0

    Kolejne buleczki tmrc_emoticons.)  Jedyne co, jesli moge, to mysle, ze 15 - gòra 25g drozdzy w zupelnosci wystarczy na taka ilosc maki tmrc_emoticons.)  Sorki, ze sie wtracilam, ale to wyjdzie na zdrowie. Im mniej drozdzy dajemy, tym zdrowiej jemy tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Wypròbuje napewno, milego dnia Big Smile Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

Are you sure to delete this comment ?