Składniki
30 porcja/porcje/porcji
Masa serowa
- 80 dag sera białego
- 1 szklanka cukru
- 25 dag masła
- 4 żółtka
- 2 budynie bez cukru i 0,5 szklanki mleka
Ciasto
- 35 dag margaryny
- 1,5 szklanki cukru
- 9 jaj
- 9 łyżek oliwy
- 3 szklanki mąki
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka kakao
- 1 kisiel wiśniowy
- 0,5 szklanki suchego maku
- 0,5 szklanki wiórków kokosowych
-
6
40h 20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Umyć
i wytrzeć do sucha czystą ściereczką.
Założyć motylek. Wlać białka i ubić je na sztywną pianę 6-7 min./ obr. 4.
Podzielić je na 4 części i dodać do każdego talerza z ciastem. Następnie po kolei dodawać do jednego talerza mak, do drugiego wiórki kokosowe, do trzeciego kakao, zaś do czwartego kisiel wiśniowy. Ciasta wymieszać w talerzach i rozkładać na przemian na blaszce. Piec w 170 st. C, termoobieg, około 40-45 minut.
Ciasto przekroić na dwie równe połowy.
Z
wyjąć motylek. Dodać masło i je roztopić 90 st. C /2 min / obr. 4-5. Dodać ser, cukier i żółtka. Zagotować powstałą masę 90 st. C / 5 min. / obr. 4-5. W szklance rozrobić budynie i wlać je do gotującej się już masy. Można wtedy zwiększyć obroty TM. Ciepłą masę rozłożyć na jedną warstwę ciasta i przykryć drugą częścią.
Cztery smaki z masą serową
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Do mast serowej można dodać skórkę z pomarańczy.
Ciasto można polać polewą lub posypać cukrem pudrem
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCiasto jest pyszne. Zwłaszcza
Ciasto jest pyszne. Zwłaszcza na drugi dzień
Jestem Agata
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.
Antoine de Saint-Exupéry
Akurat to ciasto często
Akurat to ciasto często piekę, ale w trzech smakach,no i oczywiście pod inną nazwą
z masą budyniową 
Spróbuję także i tej wersji,bo ciasto jest pyszne i wszystkim smakuje! Polecam
WYGLADA APETYCZNIE ,wypróbuje
WYGLADA APETYCZNIE ,wypróbuje
Agatko muszę to
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Agatko wygląda pysznie
Agatko wygląda pysznie
dodaje do zrobienia 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję