3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Cztery smaki z masą serową


Wydrukuj:
4

Składniki

30 porcja/porcje/porcji

Masa serowa

  • 80 dag sera białego
  • 1 szklanka cukru
  • 25 dag masła
  • 4 żółtka
  • 2 budynie bez cukru i 0,5 szklanki mleka

Ciasto

  • 35 dag margaryny
  • 1,5 szklanki cukru
  • 9 jaj
  • 9 łyżek oliwy
  • 3 szklanki mąki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • 1 kisiel wiśniowy
  • 0,5 szklanki suchego maku
  • 0,5 szklanki wiórków kokosowych
5

Przygotowanie

    Cztery smaki z masą serową
  1. Do Zablokowany włożyć margarynę z cukrem obr. 4-5, ucierać stopniowo dodając żółtka, oliwę, mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto rozłożyć do czterech talerzy.

  2. Umyć Zablokowany i wytrzeć do sucha czystą ściereczką.


    Założyć motylek. Wlać białka i ubić je na sztywną pianę 6-7 min./ obr. 4. 


    Podzielić je na 4 części i dodać do każdego talerza z ciastem. Następnie po kolei dodawać do jednego talerza mak, do drugiego wiórki kokosowe, do trzeciego kakao, zaś do czwartego kisiel wiśniowy. Ciasta wymieszać w talerzach i rozkładać na przemian na blaszce. Piec w 170 st. C, termoobieg, około 40-45 minut.

  3. Ciasto przekroić na dwie równe połowy.

  4. Zablokowany wyjąć motylek. Dodać masło i je roztopić 90 st. C /2 min / obr. 4-5. Dodać ser, cukier i żółtka. Zagotować powstałą masę 90 st. C / 5 min. / obr. 4-5. W szklance rozrobić budynie i wlać je do gotującej się już masy. Można wtedy zwiększyć obroty TM. Ciepłą masę rozłożyć na jedną warstwę ciasta i przykryć drugą częścią.

  5. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Do mast serowej można dodać skórkę z pomarańczy.

Ciasto można polać polewą lub posypać cukrem pudrem tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciasto jest pyszne. Zwłaszcza

    Zgłoszony przez Kocica na kwietnia 9, 2014 at 10:24.

    Ciasto jest pyszne. Zwłaszcza na drugi dzień tmrc_emoticons.)

    Jestem Agata Smile


    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.


    Antoine de Saint-Exupéry

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Akurat to ciasto często

    Zgłoszony przez omd_jola na kwietnia 8, 2014 at 18:25.

    Akurat to ciasto często piekę, ale w trzech smakach,no i oczywiście pod inną nazwą tmrc_emoticons.) z masą budyniową tmrc_emoticons.)


    Spróbuję także i tej wersji,bo ciasto jest pyszne i wszystkim smakuje! Polecam tmrc_emoticons.)


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • WYGLADA APETYCZNIE ,wypróbuje

    Zgłoszony przez doris 66-66 na kwietnia 8, 2014 at 17:08.

    WYGLADA APETYCZNIE ,wypróbuje Cooking 7

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •           Agatko muszę to

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na kwietnia 8, 2014 at 10:48.

            tmrc_emoticons.p   Agatko muszę to ciasto wypróbować Cooking 7

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Agatko wygląda pysznie

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 8, 2014 at 09:34.

    Agatko wygląda pysznie tmrc_emoticons.-) dodaje do zrobienia tmrc_emoticons.-)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze