3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Cynamonowe chrupiące ciasteczka


Wydrukuj:
4

Składniki

250 g

Cynamonowe chrupiące ciasteczka

  • 125 gramów mąki pszennej
  • 125 gramów masła, niesolonego
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
  • 1 opakowania cukru waniliowego
  • 1 szczypty soli, drobnej
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 6
    1h 38min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego dodaj przesianą mąkę.
    Następnie dodaj pokrojone na małe kawałki schłodzone masło, śmietanę oraz cukier waniliowy i sól.
    Wymieszaj 2 min. Obroty wsteczne 2.
    Przygotowane, dość kleiste ciasto, przełóż do miski i schłodź w lodówce minimum godzinę.
    Po upływie tego czasu rozwałkuj ciasto na ok. 3 mm (w razie potrzeby można podsypać lekko mąką by się nie kleiło) i wycinaj dowolne kształy.
    Brązowy cukier wymieszać z cynamonem i jedną stronę ciastek posypać bądź zamoczyć w tej mieszaninie.
    Ciastka piec w termoobiegu w temperaturze 180°C ok 8-10 min.
    Smacznego tmrc_emoticons.)


10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciasto wyszło tak kleiste, że musiałam sporo...

    Zgłoszony przez Ancia-Thermancia na stycznia 16, 2018 at 11:03.

    Ciasto wyszło tak kleiste, że musiałam sporo podsypać mąką. Zrobiłam je na wigilię szkolną. Zostały pożarte w pierwszej kolejności.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze