3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto z mąki kokosowej z owocami


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto z mąki kokosowej z owocami

  • 5 jajek
  • 1/2 szklanki mąki kokosowej
  • 1/4 szklanki oleju kokosowego/oleju roślinnego
  • 2 łyżki miodu/syropu klonowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • owoce na wierzch
  • 6
    50min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzać do 160 C z funkcją termoobieg
    1. Założyć motylek. Dodać jajka i miód/syrop klonowy. Ubijać min./obr.4
    2. Dodać olej, wymieszać 20s./obr. 5
    3. Dodać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Wymieszać 15s./obr.5
    4. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 23 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Ułożyć dowolne owoce. Piec 30 minut.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy