thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 650 g serka waniliowego homogenizowanego np. Danio
  • 30 g żelatyny
  • 60 g sucharków
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 4 opakowania herbatników
  • 1 gotowa masa krówkowa (kajmak)
  • 50 g cukru pudru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy formę do ciasta - ja zrobiłam w prostokątnej formie żaroodpornej, można zrobić w zwykłej blaszce. Formę smarujemy masłem i rozkladamy 2 opakowania herbatników.

    W tym czasie w 100 ml zimnej wody rozpuszczamy żelatynę, następnie rozpuszczamy ją w 300 ml gorącej, przegotowanej wody i odstawiamy do przestudzenia.

    Do naczyniw wkładamy połamane sucharki i miksujemy czas 10 sek, obr.4. Nastepnie dokładamy do sucharków masę krówkową i mieszamy czas 10 sek, obr.4. Gotową masę wykładamy na herbatniki, nastepnie przykrywamy masę pozostałymi herbatnikami i wkładamy do lodówki.

    Jak żelatyna przestygnie to wkładamy do naczynia serek homogenizowany, cukier puder i mieszamy czas 30 sek, obr.3 - w tym czasie wlewamy do serka żelatynę. Formę wyciągamy z lodówki i wylewamy masę serkową i wkładamy ponownie do lodówki na 1 godzinę. W tym czasie przygotowujemy galaretke według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do przestudzenia i nastepnie wylewamy na ciasto i wkładamy do stężenia do lodówki. Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, pyszne, pełne róznych smaków.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto na zimno Krzysia :-)

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?