Tu jesteś:
4
Składniki
100 porcja/porcje/porcji
500
- 500 g maki psze
- 15 g cukru pudru
- 1 kostki masla/margaryny
- 1 łyżeczki esencji waniliowej (do smaku)
- 4 zòltka ugotowane
- 1 zòltko surowe
- 1 czubate łyżeczki skórki cytrynowej, świeżej
- 1 czubate łyżki proszku do pieczenia
-
6
55min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
maka cukier puder margaryna lub maslo wrzucic razem 5s/obr4.
4 ugotowane zoltka i jedno zoltko swieze,starta skorka z cytryny zapach waniliowy wyrabiamy 20s/obr5.i 15s/obr4 ciasto gotowe.wyjac z naczynia uformowac kule zawinac w folie spozywcza umiescic w lodowce na min 2 godz,.ciasto mozna przechowywac w lodowce pare dni
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
podczas laczenia produktow przykryc wierzch
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz