3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto kruche i na mazurka


Wydrukuj:
4

Składniki

100 porcja/porcje/porcji

500

  • 500 g maki psze
  • 15 g cukru pudru
  • 1 kostki masla/margaryny
  • 1 łyżeczki esencji waniliowej (do smaku)
  • 4 zòltka ugotowane
  • 1 zòltko surowe
  • 1 czubate łyżeczki skórki cytrynowej, świeżej
  • 1 czubate łyżki proszku do pieczenia
  • 6
    55min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. maka cukier puder margaryna lub maslo wrzucic razem 5s/obr4.

    4 ugotowane zoltka i jedno zoltko swieze,starta skorka z cytryny zapach waniliowy wyrabiamy 20s/obr5.i 15s/obr4 ciasto gotowe.wyjac z naczynia uformowac kule zawinac w folie spozywcza umiescic w lodowce na min 2 godz,.ciasto mozna przechowywac w lodowce pare dni

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

podczas laczenia produktow przykryc wierzch


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy