3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto FraN bezglutenowe


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Ciasto:

  • owoce do dekoracji
  • 1 Czekolada mleczna lub gorzka
  • 250 gramów śmietanki kremówki 30%
  • 250 gramów orzechów włoskich
  • 150 gramów cukru pudru
  • 8 jaj
  • tortownica 20 cm
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    Ciasto - biszkopt
  1. 1 doClosed lid wrzucić orzechy, zmielić 15 sek/ obroty 9, przełożyć do innego naczynia. Closed lid Umyć i wysuszyć. 

    2. Do Closed lid założyć motylek, wrzucić białka, dodać szczyptę soli, ubić 3 min/ obr 3,5. 

    3. Ustawić obroty 2 i wsypać cukier, żółtka, i zmielone orzechy. 

    4. Wyłożyć do tortownicy i piec ok 40 min 180C. 

    5. Ubić kremówkę, obr. 3. Uważać żeby się ne zrobilo masło.  Pół czekolady pokruszyć, dodać do śmietany. 

    6. Przekroić przestudzony biszkopt wzdłuż, posmarować połowa śmietany z czekolada, na to położyć druga warstwę biszkoptu i na wierzch śmietanę. Udekorować owocami ( truskawki, maliny, jagody) i posypać pozostała czekolada. Ewentualnie stopić czekoladę z odrobina mleka i polaćtmrc_emoticons.)

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy