3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto Ananasowe z lekkim kremem


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

  • Ciasto 100 g orzechów włoskich, 3 jajka 200 g cukru 300 g mąki ananasy z puszki 1 łyżeczka sody oczyszczanej Krem 1 kg serka sernikowego 200 g cukru 1 cukier waniliowy 400 ml śmietany 30%
  • 6
    7min
    Czas całkowity 7min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Ciasto



    1. Zmielić orzechy Obr.6 ,czas 3s
    2. przełożyć na inne naczynie
    3. do naczynia miksującego włożyć
      motylek , wlać jajka i wsypać cukier 
      Obr.4, czs 3 min
    4. wsypać orzechy i pozostałe
      składniki , wymieszać Obr.4 , 5s
    5. ciasto przelać do formy min fi
      28 cm i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st- 40 min


     



    Krem



    1.w
    naczeniu ubić śmietanę – założyć motylek , wlać śmietanę  miksować ok.2min, Obr.3



    2.
    śmietanę wyłożyć do innego naczynia



    3.
    serek z cukrem i cukrem waniliowym zmiksować na lekką śmietanę – ok1min , Obr.5



    4.
    dodać do naczynia bitą śmietanę i delikatnie wymieszać



    Po
    upieczeniu i ostygnieciu ciasto przekroić na pół i przełożyć kremem

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy