3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciastka pieczarki


Wydrukuj:
4

Składniki

0 kawałek/kawałki/kawałków

ciastka

  • kakao ciemne
  • 3/4 łyżeczki SODY
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 70 g mąki pszennej
  • 500 g mąki ziemniaczanej
  • 1 Swieze jajko
  • 100 g cukru pudru zrobionego w Thermomix
  • 150 g Miękkiego masła
  • pusta mała butelka
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. Jajo,masło,cukier do Closed lid 10s/5

    Włóż resztę do Closed lid i wyrób2m/Dough mode

    Ciasto będzie grudkowate jak na kopytka .Wyjmnij z Closed lid i dwoma trzema ruchami połącz ciasto .

    Włącz piekarnik  180*C góra - dół

    Blaszkę wyłóż papierem i układaj kawałki wielkości orzecha lekko spłaszcz (zupełnie jak przy śląskich kluskach)

    Końcówkę butelki maczaj w kakao i wciskaj w ciasteczka lekko   robisz w ten sposób ogonek

    Wsuwasz do piekarnika na 20min

    Studzisz na kratce .Przełóż do pudełka

    Smacznego!!!

10
11

Porady

Ciastka hit FB i blogerek kuchennych ja go przerobiłam na

Ciastka są bardzo sypkie .M ożna się zakrztusić

Dowolnie zamieniaj mąki ale zachowaj proporcje pół na pół

można też dać łyżeczkę proszku do pieczenie i 1/4 sodki

Wpis zrobiony ponieważ nie każdy zobaczył go w komentarzach

Najlepiej smakują do kawy

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przed chwilą "popelnilam" ten przepis. Bardzo...

    Zgłoszony przez aqnieszka na listopada 11, 2017 at 15:14.

    Przed chwilą "popelnilam" ten przepis. Bardzo obawiałam się smaku po przeczytaniu komentarzy, ale wygląd mocno kusił i zrobiłam. Mnie smakują, w ogóle się nie zawiodlam. Są i smaczne i efektowne.
    Dziękuję za przepis.

    PS. dodałam 250 g skrobi ziemniaczanej (mąki ziemniaczanej akurat nie miałam), resztę mąki pszennej i cukru 120 g

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie się studza zobaczymy

    Zgłoszony przez Chanelka na sierpnia 27, 2016 at 08:44.

    [[wysiwyg_imageupload:2705:]]Właśnie się studza zobaczymy jak w smaku

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Odczucia moje i Rodzinki : za

    Zgłoszony przez Isomy na sierpnia 20, 2016 at 12:04.

    Odczucia moje i Rodzinki : za suche tmrc_emoticons.(...zapychają całą buzię ...bez konkretnego wyrazu . Jedyne ciastka, któe leżą, i leżą, i leżą. Wypróbowałam i mam czyste sumienie tmrc_emoticons.) .  Świetny za to kształt tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • REWELACYJNE!!! robiłam je już

    Zgłoszony przez CzarnuSIA1988 na stycznia 30, 2016 at 18:31.

    REWELACYJNE!!! robiłam je już nie raz, goście często myślą że są to prawdziwe pieczarki. są mega kruche ale w tym ich urok.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • potwierdzam im dłużej leżą

    Zgłoszony przez Psotka69 na października 19, 2015 at 09:59.

    potwierdzam im dłużej leżą tym są lepsze tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu dlatego pisałam w

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 19, 2015 at 06:02.

    Gabrysiu dlatego pisałam w komentarzu ,a teraz zrobiłam dopisek o mieszaniu .Mnie smakują Tobie kochana nie muszą i nie ma się o co gniewać .Kilka zostało zapomniane w pudełku i te do kawki smakowały najlepiej .Moja obserwacja im dłużej leżą tym lepsze Love

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasteczka oryginalnie

    Zgłoszony przez gabi49 na października 18, 2015 at 13:24.

    Ciasteczka oryginalnie wyglądają. Big Smile Gorzej ze smakiem. Nam w domu nie przypadły do smaku. Są bardzo sypkie, suche, brak im wyrazistości. Może to rzecz gustu. Chyba dodałabym więcej cukru? Nie wiem, ale już nie będe eksperymentować. Nie gniewaj się Haniu. Love

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wygladaja naprawdę

    Zgłoszony przez ezj na października 7, 2015 at 12:46.

    Wygladaja naprawdę oryginalnie, ale w smaku jakos nie przypadły mi do gustu, ale ile ludzi tyle smaków. Nie wiem czy powtórzę ten wypiek bo w moim domu nie było na nie amatorów. Ale za przepis i za pomysł +.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pięknie wyglądają, ja

    Zgłoszony przez ania3330607 na października 2, 2015 at 16:11.

    Pięknie wyglądają, ja myślałam, że to pieczarki hihi tmrc_emoticons.;) dodaje do wypróbowania

    „Cokolwiek chcesz zrobić, o czymkolwiek marzysz - zacznij teraz! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo mi miło

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na września 27, 2015 at 18:47.

    Bardzo mi miło Big Smile

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robią wrażenie na gościach, w

    Zgłoszony przez Psotka69 na września 27, 2015 at 11:53.

    Robią wrażenie na gościach, w smaku leciutkie i co ważne nie za słodkie  tmrc_emoticons.D

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Na imprezie integracyjnej  

    Zgłoszony przez becia.mazgaj na września 27, 2015 at 09:50.

    Na imprezie integracyjnej    (80 osób) ciastka zrobiła furorę, stały w koszyczku z napisem

    "PIECZARKA DO KAWY" 

    Miny ludzi - bezcenne  Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Im starsze tym lepsze

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na września 26, 2015 at 17:48.

    Im starsze tym lepsze tmrc_emoticons.p

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jeżeli coś poszło nie tak to

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na września 26, 2015 at 17:47.

    Jeżeli coś poszło nie tak to spróbuj dodać mąkę pszenną tylko nie więcej jak pół na pół ,jeżeli natomiast czuć sodkę to też pół na pół z proszkiem .Powinno pomóc Big Smile

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam i wizualnie wyszły

    Zgłoszony przez leon59 na września 25, 2015 at 19:24.

    Zrobiłam i wizualnie wyszły super , ale w smaku czuć bardzo mąkę ziemniaczaną i są takie bardziej sypkie niż kruche , może zrobiłam coś nie tak ,chociaz wszystko zgodnie z przepisem.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Miło mi ,że korzystacie z

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na września 25, 2015 at 17:57.

    Miło mi ,że korzystacie z mojej pracy .Smacznego tmrc_emoticons.D

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robilismy sa super. Wygladaja

    Zgłoszony przez andpel na września 25, 2015 at 14:28.

    Robilismy sa super. Wygladaja jak prawdziwe pieczarki. Pozdrawiam Andrzej

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • kilka przepisów Hani już

    Zgłoszony przez Psotka69 na września 25, 2015 at 13:37.

    kilka przepisów Hani już wypróbowałam i były super więc ten też dodaję do kolekcji, zrobię rodzince do kawy na niedzielę tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyglądaja super muszę

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na września 25, 2015 at 07:59.

    Wyglądaja super muszę wypróbować . Pozdrawiam Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Proste łatwe i inne wizualnie

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na września 16, 2015 at 05:57.

    Proste łatwe i inne wizualnie Big Smile

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu, a ja byłam pewna, że

    Zgłoszony przez ElaK na września 15, 2015 at 22:51.

    Haniu, a ja byłam pewna, że to są prawdziwe pieczarki tmrc_emoticons.) Dałam się nabrać, hi hi hi

    Robię na weekend, koniecznie! Pozdrawiam i dziękuję za przepis.

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję Haniu. Nie jestem na

    Zgłoszony przez kokolidek na września 15, 2015 at 22:49.

    Dziękuję Haniu. Nie jestem na FB, więc nie czytałam, a wygląda ciekawie.

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze