Składniki
20 porcja/porcje/porcji
ciasto
- 110 g Miekkiego masla
- 2 dojrzałe banany
- 1/2 szklanki cukru
- 2 jaja
- 1i1/2 szklanki mąki
- 2 płaskie łyżeczki do herbaty proszku do peczenia
- 1/4 szklanki kakao
- mleko
- 1 gorzka czekolada
-
6
2h 15min
Czas całkowity 1h 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
do "Blokada naczynia miksującego" odmierzyć cukier 15sek/obr8, dodac masło i ucierać 2min/obr4, dodać pokrojone w plastry banany i całe jaja 2min/obr5-6, dodać mąkę z proszkiem (mąkę pszenną lub pszenną krupczatkę) ustawić 4min/obr 5 po ok minucie dolac trochę mleka tak by ciasto nie było ani za gęste ani za rzadkie i dodac kakao(jak ktoś nie ma zwykłego kakao może byc słodkie) na koniec dodac czekoladę pokrojoną w kostkę i wymieszac 1min/obr2"Obroty wsteczne" ,przelać do wąskiej keksówki i piec w nagrzanym piekarniku na 200st około godzinę (ja sprawdzałam dodatkowo patyczkiem)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
zamiast zwykłej mąki świetnie nadaje się mąka krupczatka, zamiast kakao gorzkiego można dać słodkie a na koniec dodac czekoladę taką jaką się lubi gorzką, mleczną lub białą.(ja dodałam gorzką z drobinkami soli bo taką miałam "pod ręką" i całą białą i wyszło pyszne) osobiście zrobiłam z 2 porcji i piekłam w podłużnej formie od babki
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz