3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chlebek bananowy z mąką kokosową


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

Chlebek bananowy z mąką kokosową

  • 350-400g miękkich bananów (waga bez skórki)
  • 100g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 50g mąki kokosowej
  • 100g posiekanych orzechów
  • 100g mrożonych borówek, jagód lub malin, można pominąć
  • 2 jajka
  • Łyżka miodu
  • łyżeczka cynamonu
  • płaska łyżeczka sody
  • szczypta soli
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Banany blendujemy z jajkami, sodą i cynamonem (10s/obr.6). Dodajemy mąkę i całość mieszamy żeby nie było grudek (10s/obr.4).
  2. Dodajemy orzechy i mrożone owoce (nie rozmrażamy ich wcześniej!), mieszamy (10s/Obroty wsteczne/obr.3). Masę przekładamy do małej keksówki (wym. dna 8x22cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C (dół+termoobieg). Pieczemy 50-60min, a następnie odstawiamy do ostygnięcia.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz