Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     20 
                                     plaster/plastry/plastrów 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
- 60 dkg mąki pszennej
 - 5 dkg cukru
 - 7 dkg masła
 - 2 jaja
 - 1/4 l mleka
 - 3 dkg drożdży
 - sól
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego dajemy letnie mleko, drożdze, jajka, cukier i masło - obroty 5/ czas 15 sekund.
Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto - interwał pozycja 1/ czas 3 minuty.
Ciasto wykładamy do dwóch blaszek keksówek i pozostawiamy do wyrośnięcia (około 45 min). Gdy wyrośnie pieczemy w piekarniku - termoobieg, 180 stopni C, czas około 40-50 minut w zależności od piekarnika.
Najlepiej smakuje podana z masłem.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Przepis świetny! Ciasto wyrosło pięknie! Piekłam w wersji słonej (tylko 1 łyżeczka cukru) jako bułkę do rybki wigilijnej. Użyłam dużej keksówki i nie włączałam termoobiegu, czas pieczenia 35 minut. Polecam