3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułka maślana


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

20 plaster/plastry/plastrów

  • 60 dkg mąki pszennej
  • 5 dkg cukru
  • 7 dkg masła
  • 2 jaja
  • 1/4 l mleka
  • 3 dkg drożdży
  • sól
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego dajemy letnie mleko, drożdze, jajka, cukier i masło - obroty 5/ czas 15 sekund.

    Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto - interwał pozycja 1/ czas 3 minuty.

    Ciasto wykładamy do dwóch blaszek keksówek i pozostawiamy do wyrośnięcia (około 45 min). Gdy wyrośnie pieczemy w piekarniku - termoobieg, 180 stopni C, czas około 40-50 minut w zależności od piekarnika.

    Najlepiej smakuje podana z masłem.

     

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepis świetny! Ciasto

    Zgłoszony przez GUNIA na grudnia 29, 2010 at 20:39.

    Przepis świetny! Ciasto wyrosło pięknie! Piekłam w wersji słonej (tylko 1 łyżeczka cukru) jako bułkę do rybki wigilijnej. Użyłam dużej keksówki i nie włączałam termoobiegu, czas pieczenia 35 minut. Polecamtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze