3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Biszkopt rzucany- niezawodny


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

  • 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
  • • 1 szklanka mąki pszennej tortowej
  • 7 jaj (dużych, L)
  • 1 szklanka cukru
  • 6
    45min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Oddzielić żółtka od białek, ocieplić w temperaturze pokojowej. Dno okrągłej tortownicy o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz wypuszczając resztę papieru na zewnątrz. Boków tortownicy niczym nie smarować.

    2. Mąkę pszenną przesiać razem z mąką ziemniaczaną i wymieszać. Piekarnik nagrzać do 170 stopni.

    3. Założyc motylek i ubijać białka przez około 2 minuty, obroty 3.

    4. Następnie ustawić czas na 5 min, obrpoty 3 i stopniowo dodawać po łyżce cukier cały czas ubijając na sztywną pianę. Po dodaniu całego cukru ubijać jeszcze białka przez około 2  minuty, aż będą sztywne i błyszczące.

    5. czas 1 min 30 sek, obroty 2 dodawać po jednym żółtku (dodawać kolejne dopiero gdy wcześniejsza porcja ubije się już z białkami).

    6. Dodać przesiane mąki (najlepiej w 3 partiach) Czas 2 min obroty 1, ewentaolnie Mieszanie Staramy się nie zniszczyć ubitej piany.

    7. Ciasto wyłożyć do formy, wyrównać powierzchnię i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 35 minut. Od razu wyjąć tortownicę z piekarnika i energicznie odstawić ją na blat (z wysokości około 25 cm). 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Aby wyszedł nam płaski biszkopt, należy gpo po wyęciu z piekarnika rzucić na podloge z ok 50 cm

nie smarujemy boków foremki!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Czy ktoś ma problem z ubijaniem jajek w...

    Zgłoszony przez martinakramarz na maja 18, 2018 at 10:52.

    Czy ktoś ma problem z ubijaniem jajek w najnowszym termomixie? Jakieś porady?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mój ukochany przepis, który stosuję od lat...

    Zgłoszony przez Gockapaulina na września 1, 2017 at 13:58.

    Mój ukochany przepis, który stosuję od lat został przystosowany do TM i wychodzi jeszcze lepiej Love. Dziękuję Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super Polecam

    Zgłoszony przez Brenda11 na czerwca 10, 2017 at 16:48.

    Super! Polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Znałam ten przepis tylko nie na...

    Zgłoszony przez Pamila na kwietnia 14, 2017 at 03:20.

    Znałam ten przepis tylko nie na thermomixa.Szukałam znalazłam i 5 się należy. W thermomixie super się robi.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A jaka temperatura?

    Zgłoszony przez Sylwia75_75 na marca 16, 2017 at 07:37.

    A jaka temperatura?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez paktoMonika na stycznia 30, 2017 at 23:42.

    pierwszy raz w zyciu pieklam biszkopt. i taki mega wyszedl z tego przepisu tmrc_emoticons.) dziekuje bardzo tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super pierwszy raz udało mi się go upiec w...

    Zgłoszony przez simoboluk na stycznia 5, 2017 at 17:39.

    Super pierwszy raz udało mi się go upiec w takiej idealnej postaci tylko piekłem go 50 min

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sprawdzony .... taki jest

    Zgłoszony przez Isomy na czerwca 4, 2016 at 20:59.

    Sprawdzony tmrc_emoticons.).... taki jest bodajże na Moich wypiekach tmrc_emoticons.)....ale ten...na termisia został już przetestowany i to na plus...tmrc_emoticons.)...polecam...<3

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jest mi niezmiernie miło

    Zgłoszony przez eliwona na marca 12, 2016 at 21:39.

    jest mi niezmiernie miło czytać takie komentarze tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zawsze sie udaje ! pycha

    Zgłoszony przez Ewa_K na marca 1, 2016 at 12:15.

    zawsze sie udaje ! pycha

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • moja teściowa śmieje się że

    Zgłoszony przez eliwona na stycznia 15, 2016 at 13:06.

    moja teściowa śmieje się że nauczyłam ją piec biszkopt tmrc_emoticons.) teraz jej zawsze wychodzi tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Biszkopt rewelacja pyszności

    Zgłoszony przez basia.bucuresti na stycznia 2, 2016 at 18:08.

    Biszkopt rewelacja tmrc_emoticons.) pyszności

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze