3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BATON ORZECHOWY BEZ PIECZENIA


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

BATONY

  • 150 g masła z nerkowców (można zrobić w Thermomixie)
  • 50 g melasy z karobu (lub syropu klonowego)
  • 15 g oleju kokosowego
  • 1 szklanka mieszanki orzechowo - owocowej (np. orzechy włoskie, siemię lniane, żurawina, daktyle, prażone: migdały, pestki słonecznika, ziarna sezamu)
  • szczypta soli himalajskiej lub kamiennej
  • 50 g płatków owsianych bezglutenowych lub quinoa
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć olej kokosowy, nałożyć miarkę, podgrzać do rozpuszczenia 1-2min/temp.80st/obr. 1

    2. dodać lekko pokruszoną mieszankę orzechów (można posiekać w Thermomixie np. 4-6s/obr.6) i suszonych owoców (daktyle pokroić w paski) 

    3. dodać masło orzechowe, melasę, płatki owsiane, sól i wymieszać przy pomocy kopystki 5s/obr.4, aż do połączenia składników

    4. gotową masę wyłożyć do formy (masa na wysokość ok. 2cm)

    5. przykryć folią spożywczą i wstawić na noc do lodówki

    6. po tym czasie można kroić masę na batony

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jeżeli masa będzie za rzadka można dodać bakalii.

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • super przepis! bardzo dobry

    Zgłoszony przez doniamimi na sierpnia 5, 2016 at 13:31.

    super przepis! bardzo dobry pomysł z masłem orzechowym, bo batony nie są suche.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze