3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BATON ORZECHOWY BEZ PIECZENIA


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

BATONY

  • 150 g masła z nerkowców (można zrobić w Thermomixie)
  • 50 g melasy z karobu (lub syropu klonowego)
  • 15 g oleju kokosowego
  • 1 szklanka mieszanki orzechowo - owocowej (np. orzechy włoskie, siemię lniane, żurawina, daktyle, prażone: migdały, pestki słonecznika, ziarna sezamu)
  • szczypta soli himalajskiej lub kamiennej
  • 50 g płatków owsianych bezglutenowych lub quinoa
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć olej kokosowy, nałożyć miarkę, podgrzać do rozpuszczenia 1-2min/temp.80st/obr. 1

    2. dodać lekko pokruszoną mieszankę orzechów (można posiekać w Thermomixie np. 4-6s/obr.6) i suszonych owoców (daktyle pokroić w paski) 

    3. dodać masło orzechowe, melasę, płatki owsiane, sól i wymieszać przy pomocy kopystki 5s/obr.4, aż do połączenia składników

    4. gotową masę wyłożyć do formy (masa na wysokość ok. 2cm)

    5. przykryć folią spożywczą i wstawić na noc do lodówki

    6. po tym czasie można kroić masę na batony

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Porady

Jeżeli masa będzie za rzadka można dodać bakalii.

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • super przepis! bardzo dobry

    Zgłoszony przez doniamimi na sierpnia 5, 2016 at 13:31.

    super przepis! bardzo dobry pomysł z masłem orzechowym, bo batony nie są suche.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze