Składniki
8 porcja/porcje/porcji
- 5 jaj
- 15 ml słodziku w płynie
- 80 g otrąb owsianych
- 80 g maizeny
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- aromat, kakao wg uznania
-
6
35min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Zmielić otręby 5s./obr. 10, przesypać do miski.
Białka ubić 3min./obr. 3,5/motylek, przełożyć do miski.
Ubić żółtka ze słodzikiem 4min./37st./obr.3.
Dodać zmielone otręby, maizenę i proszek do pieczenia, aromat, wymieszać 30s./obr. 2.
Dodać pianę z białek, połączyć 15s./obr.3.
Można podzielić na 2 części i do jednej dodać kakao lub inne wariacje
Piec w 190 st. przez 15-20 minut (piekłam w tortownicy, wyszło cieniutkie, można w keksówce)
Ze względu na dużą zawartość maizeny jeść raczej 1 porcję dziennie/osobę, dlatego polecam piec cienkie ciasto, wtedy można pozwolić sobie na 2 kawałki
od razu brzmi lepiej, prawda?
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz