Tu jesteś:
4
Składniki
- 17 dag mąki pszennej
- 13 dag budyniu śmietankowego
- 25 dag cukru kryształ
- 4 jaja
- 25 dag margaryny
- 15 g proszku do pieczenia
-
6
1h 15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Na noże w naczyniu założyć motylek.Wlać białka ubić na sztywną pianę 3 min obr.3
białka przełożyć do innego naczynia,żółtka ubić wraz z cukrem 4min obr.4,dodac pianę z białek,oraz mąkę, budyń,proszek do pieczenia,wymieszać 40 s obr.3 na końcu wlać wrząca margarynę ,wymieszać40 s obr.3
Ciasto przelać do posmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką formy. Wstawić do gorącego piekarnika 200 stopni. Po zapieczeniu ok. 10 min zmniejszyć tem.180 stopni i piec około 45 minut.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWitam chciałabym upiec tę
Witam chciałabym upiec tę babkę tylko ile właściwie ma być tego budyniu , czy na pewno 13 deko czy 35-40gram jak pisze na 1 opakowaniu budyniu? proszę o podpowiadź
Przepyszna babka!!! Dodałam
Przepyszna babka!!! Dodałam jednak tylko jedno opakowanie budyniu (40g) i zamiast margaryny użyłam masła.
Babka super aromatyczna i
Babka super aromatyczna i pyszna, choc dałam mniej cukru okolo 180 gram, a maki 200 gram i tez wyszla
:) właśnie się piecze
właśnie się piecze pozdrawiam i dzięki
a czy to budyń ugotowany się
a czy to budyń ugotowany się dodaje?
To mój drugi raz z tą babką i
To mój drugi raz z tą babką i jestem zachwycona mój ulubiony przepis na pyszne, szybkie i aromatyczne ciasto
Bardzo smaczna i długo
Bardzo smaczna i długo zachowuje świeżość, ale przede wszystkim błyskawiczna w przygotowaniu.