3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

babka piaskowa


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 17 dag mąki pszennej
  • 13 dag budyniu śmietankowego
  • 25 dag cukru kryształ
  • 4 jaja
  • 25 dag margaryny
  • 15 g proszku do pieczenia
  • 6
    1h 15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Na  noże w naczyniu założyć motylek.Wlać białka ubić na sztywną pianę 3 min obr.3

    białka przełożyć do innego naczynia,żółtka ubić wraz z cukrem 4min obr.4,dodac pianę z białek,oraz mąkę, budyń,proszek do pieczenia,wymieszać 40 s obr.3 na końcu wlać wrząca margarynę ,wymieszać40 s obr.3

    Ciasto przelać do posmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką formy. Wstawić do gorącego piekarnika 200 stopni. Po zapieczeniu ok. 10 min zmniejszyć tem.180 stopni i piec około 45 minut.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Witam chciałabym upiec tę

    Zgłoszony przez DorotaM62 na września 5, 2015 at 21:32.

    Witam chciałabym upiec tę babkę tylko ile właściwie ma być tego budyniu , czy na pewno 13 deko czy 35-40gram jak pisze na 1 opakowaniu budyniu? proszę o podpowiadź tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszna babka!!! Dodałam

    Zgłoszony przez Asik81 na lipca 15, 2014 at 21:47.

    Przepyszna babka!!! Dodałam jednak tylko jedno opakowanie budyniu (40g) i zamiast margaryny użyłam masła.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Babka super aromatyczna i

    Zgłoszony przez maria_bartoszek@o2.pl na maja 12, 2014 at 20:37.

    Babka super aromatyczna i pyszna, choc dałam mniej cukru okolo 180 gram, a maki 200 gram i tez wyszla tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)  właśnie się piecze

    Zgłoszony przez Madzia124 na marca 29, 2013 at 23:15.

    tmrc_emoticons.)  właśnie się piecze Big Smile  pozdrawiam i dzięki Cooking 6

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • a czy to budyń ugotowany się

    Zgłoszony przez lorania na lutego 25, 2013 at 22:36.

    a czy to budyń ugotowany się dodaje?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To mój drugi raz z tą babką i

    Zgłoszony przez anna.badyna na sierpnia 2, 2012 at 22:02.

    To mój drugi raz z tą babką i jestem zachwycona  tmrc_emoticons.) mój ulubiony przepis na pyszne, szybkie i aromatyczne ciasto  tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczna i długo

    Zgłoszony przez Agtatka na maja 16, 2011 at 19:03.

    Bardzo smaczna i długo zachowuje świeżość, ale przede wszystkim błyskawiczna w przygotowaniu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze