3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Babka kiślowa dwu-kolorowa


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka cukru zwykłego
  • 1 szklanka oleju
  • 6 jaj kurzych
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 torebki kiślu cytrynowego, bez cukru
  • 2-3 czubate łyżki ciemnego kakao
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Rozgrzać piekarnik do180*C    Założyć motylek. DoClosed lid włożyć jajka i cukier.Ucierać  4min /37*C /3 .Po upływie 3 min.wylać olej na pokrywę i ucierać dalej.(Ja robię tak:ustawiam 3min i po wyłączeniu wylewam olej i ustawiam1min. jest mi tak łatwiej) Dodać resztę składników i wyrobić ciasto1min./Dough mode 2/3 ciasta wyłożyć do przygotowanej formy (dużej )babki lub keksówki.Do reszty dodać kakao i wymieszać14sek/4 , zebrać kopystką na dno i ponownie wymieszać 6 sek. /4. Wylać.do formy i przemieszać widelcem.Piec 50min można na termo w tem.170*C lub klasycznie  180*C. Posypać cukrem pudrem albo polukrować lub oblać czekoladową polewą

     

     

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  •  Spróbuję ,ale już po

    Zgłoszony przez smoczek na marca 29, 2013 at 09:40.

     Spróbuję ,ale już po Świetach. Za dużo tego dobrego,muszę sie oszczędzać ,ponieważ jestem łasuchem.

    Pozdrawiam i życzę zdrowych i radosnych Świąt tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kisiel dojdzie dopiero w

    Zgłoszony przez veronicab71 na marca 21, 2013 at 14:37.

    Kisiel dojdzie dopiero w przyszla srode, bedzie za to duzy wybòr tmrc_emoticons.)  Musze poczekac tmrc_emoticons.(

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzieki Haniu, jutro sie

    Zgłoszony przez veronicab71 na marca 18, 2013 at 11:08.

    Dzieki Haniu, jutro sie wybiore do sklepu polskiego Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ważna Uwaga!!! Babkę można

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na marca 18, 2013 at 04:42.

    tmrc_emoticons.D Ważna Uwaga!!!

    Babkę można zrobić tylko kiślową i w zależności od smaku kiśli będzie miała taki kolor:wiśniowe  kiśle -czerwona,waniliowe- biała,cytrynowe-żółta i.t.d Cooking 7

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DJak masz keksówkę tą

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na marca 17, 2013 at 20:10.

    tmrc_emoticons.DJak masz keksówkę tą większą to starczy,(takie stare aluminiowe) nie mam form silikonowych więc nie pomogę ,a jeśli chodzi o trwałość  to dłużej niż jeden dzień u mnie nie doleży.Wiem tylko ,że jest  smaczliwe

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak dostane kisiel, to

    Zgłoszony przez veronicab71 na marca 17, 2013 at 19:32.

    Jak dostane kisiel, to wypròbuje Big Smile Big Smile Big Smile Haniu, jakiej wielkosci foremka ? Jak dlugo utrzymuje sie swieze ? Buziaczki Big Smile Big Smile Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawa propozycja w sam raz

    Zgłoszony przez magi1 na marca 17, 2013 at 15:59.

    Ciekawa propozycja tmrc_emoticons.D w sam raz na świateczny stół tmrc_emoticons.D pozdrawiam tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze