Składniki
30 porcja/porcje/porcji
- Do ciasta:
- 15 dag margaryny
- 30 dag mąki
- 10 dag cukru pudru
- 4 żółtka
- Do środka:
- gorzka czekolada
- dżem wiśnowy (lub smażone wiśnie)
- orzechy
- Do piany:
- 4 białka
- 20 dag cukru
- 20 dag wiórków kokosowych
-
6
40min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
10 dag cukru mielimy na cukier puder,
dodajemy 30 dag mąki,4 żółtka,15 dag margaryny,
ciasto wyrabiamy
"Ciasto" 3 minuty,
wałkujemy je i wycinamy krążki,
wkładamy do foremek.
Na surowe ciasto wrzucamy bakalie, dżem i gorzką czekoladę (tym razem usmażyłam wiśnie, ale to wersja demo
Białka ubijamy motylkiem obroty poz.4, dodajemy 20 dag cukru i jeszcze minutę ubijamy,
dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy chwilkę.
Łyżką nakładamy ubitą pianę na bakalie tak by zakryła je w całości.
Pieczemy w temp. 150-170 stopni kokos musi się wyraźnie zapiec.
Z tego przepisu wychodzi około 30 sztuk sporej wielkości. Są smaczne nawet po kilku dniach.
Babeczki podbiły serca mojej rodziny
smacznego!
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz