3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Babeczki daktylowo-bananowe


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Babeczki daktylowo-bananowe

  • 200g suszonych daktyli bez pestek, zalanych gorącą wodą i po 30min odcedzonych
  • 3 bardzo dojrzałe banany
  • 200g mąki (u mnie pszenna pełnoziarnista)
  • 50g syropu z agawy
  • 2 jajka
  • 60g oleju kokosowego, rozpuszczonego
  • łyżka masła orzechowego
  • łyżeczka cynamonu
  • po pół łyżeczki proszku d/p i sody
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. [color=#717171; font-family: Arial, Verdana, Tahoma, 'Times New Roman']Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 30min, a następnie odcedzamy.[/color]
  2. Wszystko razem blendujemy (10s/obr. zwiększamy stopniowo od 4 do tmrc_emoticons.8) i masę przelewamy do foremki (wierzch posypałam dodatkowo posiekanymi nerkowcami i fistaszkami bez soli, które super chrupały po upieczeniu).
  3. Pieczemy 60min w 170℃ (dół+termoobieg).
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jak pieczecie w większej formie to wydłużyłabym czas o ok. 20min (najlepiej sprawdzać na bieżąco). Można tez upiec z masy babeczki (ale w silikonowych foremkach bo do papierowych mogą się przykleić).


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy