3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb pszenno-żytnio-razowy


Wydrukuj:
4

Składniki

Chleb pszenno-żytnio-razowy

  • 40 g świeżych drożdży
  • 30 g miodu
  • 300 g mleka
  • 50-60 g otrębów pszennych lub żytnich
  • 50-60 g płatków owsianych
  • 200 g mąki pszennej
  • 200 g mąki żytniej razowej
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki soli
  • 6
    35min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego dajemy drożdże + miód + mleko - mieszamy 2:30min 37 st.C obroty 1
    Następnie dodajemy otręby, płatki owsiane, mąkę, oliwę z oliwek, sól - wyrabiamy 3min Ciasto
    Gotowe ciasto przekładamy do foremki (do 30cm) i zostawiamy do wyrośnięcia.
    Pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok 30-35 min. 200st.C (góra-dół).
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy