Tu jesteś:
4
Składniki
30 porcja/porcje/porcji
Chleb żytni z torebki dr etker
- 150 gramów mąka żytnia, Typ 2000
- 350 gramów mąka pszenna, Typ 750
- 1 łyżeczki cukru
- 10 gramów soli
- 1 torebki Zakwasu, Dr oetker
- 1 torebki suche drożdże
- 400 gramów wody, Ciepła
- 2 łyżki oleju
- 20 gramy SIEMIE LNIANE
- 20 gramy ziarna sezamu, Białego
-
6
3h 30min
Czas całkowity 2h 45minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Dodać wymieszać i odstawic
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz