Tu jesteś:
4
Składniki
5 porcja/porcje/porcji
Hummus z bobu z miętą i limonką
- paczka bobu (taka standardowa, to chyba 0,5kg – po obraniu ok 0,3), ugotowanego i obranego
- 120g tahini
- garść świeżej mięty – jedna duża gałązka, same listki
- łyżka oliwy
- sok z połowy limonki
- 1-2 ząbki czosnku
- przyprawy: sól, kumin
- bardzo zimna woda – do uzyskania odpowiedniej konsystencji, na początek 1MT(100ml)
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- [color=#717171; font-family: Arial, Verdana, Tahoma, 'Times New Roman'; font-size: 15px; text-align: justify]Wszystko blendujemy na gładką masę (20s/obr. zwiększamy stopniowo 4-7). W razie potrzeby dolewamy więcej wody (najpierw dałam 1MT a potem ponownie ustawiłam 20s/obr.5 i w trakcie dolałam jeszcze ok 30ml.[/color]
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz