 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                25min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                25min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     1 
                                     litr/litra/litry/litrów 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
LIKIER WIŚNIOWO-JAJECZNY
- 300 g wiśni mrożonych, drylowanych
- 220 g cukru
- 15 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 6 żółtek
- 200 g mleka skondensowanego, niesłodzonego
- 30 g soku z cytryn
- 200 g spirytus rektyfikowany 96%
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego wkładamy 100g cukru i wiśnie mrożone 8min./120C/obr.3
 2. Nastepnie miksujemy 2 min./obr.8
 3. Przelewamy do innego naczynia.
 4. Do naczynia zakładamy motylek i wkładamy 120g cukru, żółtka oraz cukier waniliowy 5min./70C/obr.3
 5. Dodajemy spirytus, mleko skondensowane i mus wiśniowy 5min./70C/obr.3
 6.Ciepły likier przelać do butelek, odstawić do wystudzenia podawać schłodzony.
LIKIER
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze