3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pasta szpinakowa z czosnkiem


Wydrukuj:
4

Składniki

1000 g

pasta szpinakowa z czosnkiem

  • 150 g sera twardego
  • 300 g słonecznik łuskany
  • 2 łyżeczki soli himalajskiej
  • 250 g liście szpinaku, świeże
  • 260 g oliwy z pestek winogron
  • 0,5 łyżeczki pieprz czarny, mielony
  • 3 ząbki czosnku
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    pasta szpinakowa z czosnkiem
  1. Do Blokada naczynia miksującego wrzucić ser, słonecznik, czosnek, sól i pieprz rozdrobnić 15 sek. obroty 8, następnie dodać szpinak i zmiksować 45 sek obroty 6. Jak szpinak się rozdrobni dodawać powoli oliwę 1minuta 30 sekund obroty 5. Ma z tego powstać masa o konsystencji masła tmrc_emoticons.;-) Smarować na chleb i wcinać tmrc_emoticons.;-) Smacznego tmrc_emoticons.;-)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ser trzeba pokroić na mniejsze kawałki (szkodaBlokada naczynia miksującego maszyny) no i trochę pomóc kopystką przy miksowaniu szpinaku tmrc_emoticons.;-)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy