Czas przygotowania
                                25min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                25min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     1 
                                     osoba/osoby 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 6
 
opublikowany: 18/10/23
                            
                zmieniono dnia: 04/11/23
                    Składniki
Makaron z papryczką i mozzarellą (1600)
- 50 g makaronu pełnoziarnistego
 - 0,5 opakowania mozzarelli light
 - 120 g papryki
 - 10 g papryczki chili, świeżej
 - 5 g oliwy z oliwek
 - 25 g cebuli
 - 1 ząbek czosnku
 - 6 g natki pietruszki, świeżej
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wlej 1200g wody i łyżeczkę soli.
 - Na pokrywę naczynia miksującego postaw koszyczek. Ustaw obroty 1, temperaturę 100 st.C, czas 10 minut.
 - Dodaj 50g makaronu. Nie zakładaj koszyczka ani miarki, ustaw obroty wsteczne 1; 100s t.C czas podany na opakowaniu makaronu.
 - Gotowy makaron odcedź i przełóż do głębokiego talerza
 - Do naczynia miksującego dodaj ząbek czosnku, 10g papryczki chili i 25 g cebuli.
 - Nałóż miarkę na pokrywę naczynia miksującego, rozdrobnij ustawiając obroty 8, czas 3 sekundy.
 - Składniki zgarnij kopystką na dno naczynia.
 - Dodaj 5g oliwy z oliwek.
 - Na pokrywie naczynia miksującego postaw koszyczek, ustaw obroty 1, temperaturę 95 st.C, czas 1 minuta.
 - Do naczynia miksującego dodaj 120g papryki pokrojonej w 1cm kostkę. Dolej ~20g wody i dodaj szczyptę soli.
 - Na pokrywie naczynia miksującego postaw koszyczek, ustaw obroty 1, temperaturę 95 st.C, czas 3 minuty.
 - Dodaj ugotowany wcześniej makaron, ustaw obroty wsteczne 1 na 1 minutę.
 - Gotowy makaron wyłóż do głębokiego naczynia, posyp mozzarellą pokrojoną w kostkę i posiekaną natką.
 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze