 
        Załaduj zdjęcie
    Czas przygotowania
                                2h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                2h 35min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
drożdżówka matki karmiącej ;-)
- 1/2 szklanki mleka
- 3/4 szklanki puree z dyni
- 1 opakowanie drożdzy suszonych
- 5 łyżek cukru czubiastych
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 2.5 szklanki mąki (+/- łyżka)
- 40 g oleju rzepakowego
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do  "Blokada naczynia miksującego"  wlać pół szklanki mleka roślinnego i 3/4 szklankipuree z dyni, 2 minuty 37 stopni/ obr 1. Dodać cukier (5-6 łyżek), drożdze (opakowanie suchych), szczyptę soli, pół łyżeczki cynamonu, mąkę (ok 2,5 szklanki) 2-3min/ "Blokada naczynia miksującego"  wlać pół szklanki mleka roślinnego i 3/4 szklankipuree z dyni, 2 minuty 37 stopni/ obr 1. Dodać cukier (5-6 łyżek), drożdze (opakowanie suchych), szczyptę soli, pół łyżeczki cynamonu, mąkę (ok 2,5 szklanki) 2-3min/ "Ciasto" . Dodać olej (40-50g) 2min/ "Ciasto" . Dodać olej (40-50g) 2min/ "Ciasto" .Oprószyć łyżką mąki. Odstawić w ciepłe miejsce na ok 30 min. Jak ciasto wyrośnie ugnieść i ponownie wyrobić 2 min/ "Ciasto" .Oprószyć łyżką mąki. Odstawić w ciepłe miejsce na ok 30 min. Jak ciasto wyrośnie ugnieść i ponownie wyrobić 2 min/ "Ciasto" Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. "Ciasto" Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia.
 Przelać/ Przełożyć wyrobione ciasto do keksówki. Odstawić do ponownego wyrośnięcia w ciepłe miejsce 20 min. Piekarnik rozgrzać do 180, piec 30-35 minut.
 Można posypać kruszonką, posmarować dżemem lub masą twarogową przed włożeniem do piekarnika.
Porady
Można zwykłe mleko a zamiast oleju 3 łyżki masła roztopionego
                        Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                     
                     
                                     
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze