3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ketchup


Wydrukuj:
4

Składniki

5 słoik/słoiki/słoików

Ketchup

  • 1000 gramów cukinii
  • 330 gramów cebuli
  • 330 gramów papryki czerwonej
  • 2 ząbki czosnku
  • 80 gramów cukru
  • 330 gramów koncentratu pomidorowego, Pudliszki
  • 1,5 łyżeczki ostrej papryki, przyprawy
  • 1,5 łyżeczki curry, mielone
  • 80 gramów octu
  • 0,5 papryczki chili, opcjonalnie
  • 6
    90h 0min
    Czas całkowity 90h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Ketchup
  1. 1. Cukinię ze skórką, cebulę, paprykę pokroić na kawałki, dodać czosnek i wrzucić do naczynia miksującego. 15 s/obr.6
    Zgarnąć kopystką i zagotować 60min/110°C/obr.2,5
    2. Zblendować 6s/obr.10
    3. Zgatnąć kopystką. Dodać cukier, koncentrat pomidorowy, ostrą paprykę, curry i ocet. Gotować jeszcze 30 min/110°C/obr.2,5
    4. Rozlać do wyparzonych słoiczków po musztardzie lub koncentracie pomidorowym. Słoiczki obrócić dnem do góry
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jeżeli lubimy pikantny ketchup, w punkcie 1, dołożyć pół papryczki chili.
Smacznego


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy