Czas przygotowania
                                30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 6
 
opublikowany: 15/11/23
                            
                zmieniono dnia: 15/11/23
                    Składniki
Potrawka z indyka (1600)
- 50 g cebuli
 - 150 g ziemniaków
 - 5 g bazylii, świeżej
 - 90 g marchewki
 - 30 g kukurydzy, konserwowej
 - 120 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości
 - 60 g papryki
 - 5 g oliwy z oliwek
 - 200 g pomidorów, z puszki
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do miski odważ 120g indyka, następnie dopraw solą, pieprzem, ulubionymi przyprawami (sugerowane: papryka słodka) i wymieszaj z łyżeczką oliwy.
 - Do naczynia miksującego dodaj 50 g cebuli.
 - Dodaj 90 g marchewki, obranej i pokrojonej w mniejsze kawałki.
 - Nałóż miarkę na pokrywę naczynia miksującego, ustaw obroty 5, czas 5 sekund.
 - Do naczynia miksującego dodaj 60 g papryki pokrojonej w kostkę.
 - Dodaj 30 g kukurydzy.
 - Dodaj 150 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę.
 - Dodaj 200 g pomidorów z puszki.
 - Dodaj około 150g wody. Dopraw solą i pieprzem i dodaj większość bazylii.
 - Dodaj zamarynowane mięso.
 - Zamiast miarki na pokrywie naczynia miksującego umieść koszyczek. Ustaw obroty wsteczne 1, temperaturę 100 st C, czas 20 minut.
 - Gotową potrawkę udekoruj pozostałą częścią bazylii.
 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze