Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
60g rzodkiewki
- 1 łyżeczki soli ziołowej
- 250 g twarożku chudego
- 50 g jabłko
- 50 g jogurtu naturalnego lub smietay np.12%
- 0,5 pęczka szczypiorku posiekanego
- 2 szczypty pieprzu
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
"Blokada naczynia miksującego" 3s/obr 5
Dodać pozostałe składniki i wymieszać15s/obr "Obroty wsteczne" 3
Do naczynia miksującego włożyć rzodkiewki i jabłko, rozdrobnić
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobry, choć dla mnie musiałam dodać...
Bardzo dobry, choć dla mnie musiałam dodać majonezu. Połączenie smakowe super, ale jabłko musi być słodkie typu Champion.
Bardzo ciekawe poczenie jabka z rzodkiewk sama bym...
Bardzo ciekawe połączenie jabłka z rzodkiewką, sama bym się raczej nie odważyła... Bardzo dobry serek, polecam. Ja osobiście dodałam rzodkiewki więcej. Super przepis...