3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Twarożek wiosenny


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

60g rzodkiewki

  • 1 łyżeczki soli ziołowej
  • 250 g twarożku chudego
  • 50 g jabłko
  • 50 g jogurtu naturalnego lub smietay np.12%
  • 0,5 pęczka szczypiorku posiekanego
  • 2 szczypty pieprzu
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    Do naczynia miksującego włożyć rzodkiewki i jabłko, rozdrobnić
  1. Closed lid 3s/obr 5

    Dodać pozostałe składniki i wymieszać15s/obr Counter-clockwise operation 3

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobry, choć dla mnie musiałam dodać...

    Zgłoszony przez mirka85r na kwietnia 5, 2018 at 19:49.

    Bardzo dobry, choć dla mnie musiałam dodać majonezu. Połączenie smakowe super, ale jabłko musi być słodkie typu Champion.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo ciekawe poczenie jabka z rzodkiewk sama bym...

    Zgłoszony przez migotka40 na maja 15, 2017 at 19:20.

    Bardzo ciekawe połączenie jabłka z rzodkiewką, sama bym się raczej nie odważyła... Bardzo dobry serek, polecam. Ja osobiście dodałam rzodkiewki więcej. Super przepis...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze