Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Surówka
- 1000 g czerwonej kapusty
- 150 g jabłek, kwaśnych
- 150 g czerwonej cebuli
- 2 płaskie łyżki octu 10%
- 1 łyżeczki soli drobnej
- 2 łyżeczki cukru
- 0,1 płaskich łyżek pieprzu
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
1. Ćwiartki jabłka i obraną cebulę rozdrobnić 5 sek./obr.5. Przełożyć na sitko i przelać wrzątkiem.
2. Ćwiartki kapusty bez głąba włożyć do naczynia miksującego, rozdrobnić 6 sek./obr. 5.
3. Wlać do naczynia miksującego 1000 ml wody i ocet, gotować 17 min./100 st. C/
"Obroty wsteczne" /obr.1
4. Do naczynia miksującego z kapustą włożyć koszyczek i odcedzić całą wodę. Do gorącej kapusty dodać jabłka z cebulą oraz przyprawy. Wymieszać 15 sek./
"Obroty wsteczne" /obr.3.
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobra surówka. Jest
Bardzo dobra surówka. Jest średnio miekka co jest jej zaletą.
Mnie 1kg kapusty do TM31 się
Mnie 1kg kapusty do TM31 się na raz nie zmieścił. Zablokowało mi noże
Lepiej rozłożyć to na 2 tury. Całość wychodzi dość sucha jak dla mnie, więc warto pod koniec dodać też trochę jakiegoś tłuszczu lub majonezu.
Ja rownież mam pytanie ,po co
Ja rownież mam pytanie ,po co do surówki gotować kapustę 17 min . Czy ona jest wtedy aldente czy ugotowana?
Największą barierą dla sukcesu jest lęk przed porażką
Telimeno lubię modrą kapustę,
Telimeno lubię modrą kapustę, przepis mnie zainteresował,ale mam pytanie w jakim celu przelewasz wrzątkiem jabłka?? ja przelewam posiekaną kapustę, aby pozbyć się goryczki
Pozdrawiam autorkę pierwszego przepisu