3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Surówka z czerwonej kapusty


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Surówka

  • 1000 g czerwonej kapusty
  • 150 g jabłek, kwaśnych
  • 150 g czerwonej cebuli
  • 2 płaskie łyżki octu 10%
  • 1 łyżeczki soli drobnej
  • 2 łyżeczki cukru
  • 0,1 płaskich łyżek pieprzu
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  2. 1. Ćwiartki jabłka i obraną cebulę rozdrobnić 5 sek./obr.5. Przełożyć na sitko i przelać wrzątkiem.

     

  3. 2. Ćwiartki kapusty bez głąba włożyć do naczynia miksującego, rozdrobnić 6 sek./obr. 5.

  4. 3. Wlać do naczynia miksującego 1000 ml wody i ocet, gotować 17 min./100 st. C/Counter-clockwise operation/obr.1

  5. 4. Do naczynia miksującego z kapustą włożyć koszyczek i odcedzić całą wodę. Do gorącej kapusty dodać jabłka z cebulą oraz przyprawy. Wymieszać 15 sek./Counter-clockwise operation/obr.3.

  6. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobra surówka. Jest

    Zgłoszony przez Rysiek na października 13, 2016 at 12:10.

    Bardzo dobra surówka. Jest średnio miekka co jest jej zaletą.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mnie 1kg kapusty do TM31 się

    Zgłoszony przez Zbyszek Sumers na września 27, 2015 at 15:20.

    Mnie 1kg kapusty do TM31 się na raz nie zmieścił. Zablokowało mi noże tmrc_emoticons.) Lepiej rozłożyć to na 2 tury. Całość wychodzi dość sucha jak dla mnie, więc warto pod koniec dodać też trochę jakiegoś tłuszczu lub majonezu. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja rownież mam pytanie ,po co

    Zgłoszony przez Agnieszka Dychowska na stycznia 20, 2014 at 22:50.

    Ja rownież mam pytanie ,po co do surówki gotować kapustę 17 min . Czy ona jest wtedy aldente czy ugotowana?

    Największą barierą dla sukcesu jest lęk przed porażką

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Telimeno lubię modrą kapustę,

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na stycznia 20, 2014 at 19:48.

    Telimeno lubię modrą kapustę, przepis mnie zainteresował,ale mam pytanie w jakim celu przelewasz wrzątkiem jabłka?? ja przelewam posiekaną kapustę, aby pozbyć się goryczki tmrc_emoticons.) Pozdrawiam autorkę pierwszego przepisu Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze